Budeme holt muset vydržet

Moderátoři: Lukkas, nezdvorak, Arci
Tak jsem přečetl celou tuhle diskuzi a je to fakt hustý....nevím edenxx co myslíš tou zajištěností českých bank, lae jestli věříš tomu, čím tě krmí nova a MF dnes, tak jsi naletěl. Všechny cz banky jsou silně napojeny na zahraniční kapitál a zkus si někdy všimnout slovíček, která používají šéfové bank, když s nimi dělaj rozhovory. Sichrují se nepostřehnutelnými slovíčky typu "s největší pravděpodobností" atd. Dnes je ČSOB v pohodě, zítra může ohlásit krach....a kecy o tom, že maj tolik a tolik kapitálu a že je nemožný, aby je krize pohltila, to jsou jen bohapusté žvásty. Přece lidem neřeknou, že jejich osud visí na vlásku a že pokud si lidé své úspory vyberou, tak že krachnou......Lidi, pokud někdo z vás má v bance (jakékoliv) větší obnost peněz, radím přemístit je do formy koupě lukrativního pozemku nebo nemovitosti. V současné době vím jen o tom, že stát by se finančně postavil za Českou spoř., myslím že za Komerčku, ani ČSOB, nebo "reich" reifku by ruku do ohně nedal......alespoň to se proslýchá v kuloárech mezi novináři...edenxx píše:Už mě ty ubohý řeči o krizi začínají unavovat...chlapi jste jak blesk...prokoumejte si zajištěnost české měny a bank a pak povídejte o krizi
Tak výběr peněz je ten nejblbější nápad jaký jsem slyšel.william.wallace píše:Lidi, pokud někdo z vás má v bance (jakékoliv) větší obnost peněz, radím přemístit je do formy koupě lukrativního pozemku nebo nemovitosti. V současné době vím jen o tom, že stát by se finančně postavil za Českou spoř., myslím že za Komerčku, ani ČSOB, nebo "reich" reifku by ruku do ohně nedal......alespoň to se proslýchá v kuloárech mezi novináři...
Esplit> http://www.prace.cz/pd/50304635Esplit píše:K 31 rijnu jsem daval vypoved s tim,ze od 3 listopadu nastoupim do novy prace na kamion.dva dny pred nastupem mi volali,ze je fin krize a ze pro me nemaj misto tak jsem skoncil na pracaku a kopu se do zadku doma.A vyhlidka novy prace v nedohlednu
jooo tak tady berou neustaleHavli píše:Esplit> http://www.prace.cz/pd/50304635Esplit píše:K 31 rijnu jsem daval vypoved s tim,ze od 3 listopadu nastoupim do novy prace na kamion.dva dny pred nastupem mi volali,ze je fin krize a ze pro me nemaj misto tak jsem skoncil na pracaku a kopu se do zadku doma.A vyhlidka novy prace v nedohlednu
Padne banka, ne proto že lidi vybíraj, ale že je navázaná na další nadnárodní společnost, která je navázána na další....vklady do 3 milionů má pojištěný. Ohlásí krach pojišťovna, protože nebude moci obří sumu vkladatelů zaplatit, načež padne subjekt, který se zabývá pojišťováním pojšťoven a stát ukáže všem těmto institucím velký vztyčený prostředníček,protože buďto již schválil finanční pomoc jiným nebo i témže institucím a navíc prostě nemá nebo je to tak ohromná suma, která by více než negativně zasáhla do rozpočtu a tvrdě oslabila finance proudící do školství, zdravotnictví...a tak zkrátka padne velká banka, pojišťovna, pojišťovna pojišťoven a drobní střadatelé se svých pojištěných penez nedočkají.....tak jako se to děje v mnoha zemích USA, či už je na podobné hraně i Belgie a Holandsko.....takže můj názor je pořád stejný, mít v bance několik milionů nebo i několik set tisíc, tak by se mi opravdu třásla kolena. A že jsou nemovitosti vyšponované na maximál, to rozhodně ano, s tím souhlasím. V příštím roce klesne cena zejména bytů až 40% z dnešní kupní ceny.....takže vůbec nejlepší bude zašít peníze do matračky, páč dnešní inflace, úroky bank atd. na rok, dva zašité peníze v matračce absolutně neohrozí...Robin píše:Tak výběr peněz je ten nejblbější nápad jaký jsem slyšel.william.wallace píše:Lidi, pokud někdo z vás má v bance (jakékoliv) větší obnost peněz, radím přemístit je do formy koupě lukrativního pozemku nebo nemovitosti. V současné době vím jen o tom, že stát by se finančně postavil za Českou spoř., myslím že za Komerčku, ani ČSOB, nebo "reich" reifku by ruku do ohně nedal......alespoň to se proslýchá v kuloárech mezi novináři...
Za prvé vklady jsou pojištěný do 50 tis. Eur do 100% výše a za druhé by větší "run na banku" položil jakoukoliv zdravou banku! Tím masivním výběrem, kterým byste položili banku, by jste způsobili pád dalších bank. Z té krize bysme se pak dostávali mnohem déle. Panika je to, co tu krizi dělá horší.
Reality obecně jsou drahý, dá se říci, že na vrcholu a pokles se teprve čeká, naopak akcie i zdravých a ziskových společností se obchodují za zlomky původních hodnot před krizí a jedině tam jsou příležitosti na zbohatnutí