Pokuty a přestupky

všechny OT, a podobný povídačky... co s Corsou mají společného jen pisatele.

Moderátoři: Lukkas, nezdvorak, Arci

Odpovědět
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

S kolama nic neuděláme stejně, velký techničák s sebou není povinnost vozit ba naopak má byt ulozen na bezpecnem miste, takže nevím, zda tam můžou byt nebo ne, jedině preventivně oznámit správnímu orgánu:-)
Corsa 1.5D nejlepší kára:-D
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

noo to by mě docela zajímalo proč mě kvérboys při silniční kontrole nikdy neje*ali za očividně nehomo díly :think: (ne že by mi to vadilo)
HonzisL co myslíš? 8)
Corsa A GSi C20XE "Orangeer"
Corsa A C20XE "Terrorschlumpf"
neu: Corsa C GSi Z18XE
ex: Corsa B combi X14XE "Bublina"
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

Jak říkám,i kdyby tam homologace byly, takový ty E8 a podobně, tak je mi to fuk, já na to nejsem proškolenej, nejsem automechanik, svítí to, jede to, tak nazdar:-)
Svoby
Moderátor

Příspěvek od Svoby »

a pomohl by okopírovaný německý techničák kde by byly kola legalně zapsány? ale v českym nejsou
I German Style !
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

Jde o to, že v Německu se dá zapsat do TP cokoliv, u nás pouze to, co je schváleno výrobcem, případně u kol tv. typový list, který ti vystaví prodejce kol, ty si podáš žádost o schválení na spravním orgáně a uvidíš. Německý TP je u nás neplatný.
Svoby
Moderátor

Příspěvek od Svoby »

hmm tak to je super :? když přitáhnu auto z německa komplet předělaný se všim zapsanym do TP a tady to ani nezapíšou tak ho rovnou můžu odstavit...

Já jezdim slušně, chovám se slušně tak se vždy nějak rozumně domluvím
I German Style !
status_quo

Příspěvek od status_quo »

Když už to řešíte jak je to v případě zapsání alternativního rozměru podle typového listu a následné výměny kol za jiné se stejnými parametry?
Jde mi zhruba o to, jestli když seženu litá kola s typovým listem a nechám si je zapst do tp a následně nazuju jiná se stejnými rozměry jestli mám povoleny jen ty na které jsem měl prve typový list nebo prostě veškerá litá kola s daným rozměrem
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

veškerá kola s daným rozměrem, bude to zapsaný jako alternativní rozměr za těma 13 a 14 palcovejma:-)
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

Svoby píše:hmm tak to je super :? když přitáhnu auto z německa komplet předělaný se všim zapsanym do TP a tady to ani nezapíšou tak ho rovnou můžu odstavit...

Já jezdim slušně, chovám se slušně tak se vždy nějak rozumně domluvím
Spíš sejedná o to, že když to přitáhneš, tak ti vydají čistopis TP a tam se zapisují věci podle originálních rozměrů od výrobce a zbytek ti musí zase schválit příslušný orgán:-)
status_quo

Příspěvek od status_quo »

bezva to je dobře vědět :D já mam v techničáku jen dva rozměry 14 a 15 jenže 14 litý nedám přes brzdový třmeny a 15 mam jen 185/55 což není zrovna nejobvyklejší rozměr potřeboval bych tam dostat 195/50 a ideálně změnit i disk z 6Jx15 na 7Jx15 a importér mě s tím poslal k šípku takže sehnat kola s typovým listem kdo se hlasí v praze na zapůjčení za poplatek? :-D
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

Tak s tím hodně zdaru:-). Musím se jít vyspat, zítra se jde na šichtu:-))
Další vaše dotazy rád zodpovím:-)
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

Joo, to by mě zajímalo, co Vám říkají kolegové na Angels Eyes?? :)
Velbloud
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

mno nevím .... Angel Eyes co se u nás prodávají by měly mít všechny homologaci, tzn. říkat by neměli nic...

osobně mám jen čirou optiku, je pravda že od loňska trochu převrtanou (s diodama), a zatím všechny hlídky v pohodě (ač je pravda, že se vždy když jedu kolem trochu bojím ;o)))
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)

ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Angely by homologaci mít měli.
Ale stejně platí na koho narazíš,u polcie tak jako v jinech profesích slouží dvě sorty lidí. Rozumný a blbci.
Blbec tě bude jebat že tam vůbec angely máš,rozumnýho bude zajímat jak svítěj,jestli neoslňuješ a jestli ve tmě vůbec vidíš.
Styling je hezká věc,ale když mě někdo napálí rozhašenejma xenonama do ksichtu,tak bych ho kop a nemusim bejt policajt :wink:
HonzisL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzisL »

No právě, je mi jedno, co tam mají, hlavně, že to svítí, ale neoslnuje....aleeeee podle zákona o technické způsobilosti nemají být na vozidle žádná zařízení a úpravy, které nejsou schválené výrobcem, ale pozor...výrobcem automobilu!! :) Srozumitelně to tedy znamená, že může mít homologací 3 půlky od prodejce, výrobce, vytištěnou s razítkem, tak mě to jako policistu nezajímá, s tím, že uvedená homologace E a nějaký číslo je homologace na to, že světlo neshoří, svítí a není nebezpečné, ale pozooooor, není otestováno a tím pádem nemá Atest 8SD.
Takže pokud Vám policista dal za tyto úpravy blokovou pokutu, tak samozřejmě může a vy můžete být rádi jen za pokutu. V případě, že by došel k tomu závěru, že vozidlo bezprostředně ohrožuje provoz na pozemních komunikacích, zakáže Vám další jízdu a oznámí přestupek správnímu orgánu, čímž vám hrozá pokuta 5000-10000 Kč plus zákaz činnosti na půl až jeden rok plus 4 body.
Tak jsou to svině nebo ne???
Odpovědět