Otáčky motoru a kontrolka elektroniky motoru

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
peruc
Příspěvky: 11
Registrován: 03 led 2009, 12:08
Bydliště: PERUC

Otáčky motoru a kontrolka elektroniky motoru

Příspěvek od peruc »

Zdravím pánové.Mám problém s oplem corsa 1,0 12V r.v. 98.Nejdřív mi auto chcíplo za jízdy a rozsvítila se kontrolka elektroniky motoru.To jste mi tu poradily,že to je čidlo klikového hřídele.Takže to jsme vyměnili a auto jezdilo bez problému.Poslední dobou ale autu po zahřátí začli strašně padat otáčky,načež mi bylo řečeno,že to dělá krokový motorek volnoběžných otáček.Ten jsem tedy vyměnil s nadějí že bude všechno v pořádku,ale ouha.Ujel jsem asi 30 km a po opětovném nastartování otáčky vyletěli asi ke třem tisícům a pak klesly až k nule a auto samozřejmě chcíplo,k tomu se ještě rozsvítila již zminovaná kontrolka.Takhle jsem jel pár kilometrů s neustálím chcípáním motoru.Pak se najednou všechno vrátilo k normální jízdě,ale po opětovném zastavení a nastartování to tu bylo znovu.Prosím poradte už jsem z toho zoufalej.Jinak váhu vzduchu měnil předchozí majitel.Když tak mi poradte,kde bych našel nějakého šikulu s diagnostikou na Lounsku nebo někde v okolí(obec Peruc)
srnka
Příspěvky: 1
Registrován: 06 čer 2009, 15:17
Bydliště: Praha

chcípání za jízdy

Příspěvek od srnka »

Ahoj
Mě se to děje při sešlápnutí spojky....umře za jízdy. Váhu vzduchu jsem měnila před 3mi týdny. Bylo mi řečeno, že to může dělat lambda sonda, tak jedu řešit problém a písnu výsledek..
JOSEPH HRIWA
Příspěvky: 131
Registrován: 27 čer 2009, 13:45
Bydliště: Dobříš
Kontaktovat uživatele:

Re: Otáčky motoru a kontrolka elektroniky motoru

Příspěvek od JOSEPH HRIWA »

odpoj vahu vzduchu a skus to projet me to delala vaha vzduchu + sem mel diru v trubce na sani tu sem vymenil a porad odpojil sem vahu a jelo to ok jen mi svitala kontrolka pac byla odpojena takhle poznas jestli to je vahou vzduchu mej se pa
Odpovědět