Spojis dve diody vedla seba, tak aby sa plus dotykal s minusom druhej diody. Potom sa prud zodeli
V aute mas cca. 14V dve diody SMD zozeru 2 x 2,4 V
cize: 14 - 4,8 = 9,2
Cize odpor musi brat 9,2 Voltu.
Ta smd diody spotrebuje 20mA
Cize: 9,2 / 0,02 = 460 Ohmovy odpor. Ked das vecsi, bude to slabsie svietit.....
Ked das odpor slabsi, napr. 300 Ohmov, tak ti tie diody vydrzia velmi kratko, mozu zhoret.
Opel Astra G X14XE. r.v. 99
Opel Corsa B X12XE. r.v. 99
Opel Corsa B X10XE. r.v. 99 ex JUSova
langdon2: Jj jasny tak tohle bych chapal ale jak si prosimte prisel na ty vzorce? Nejsi takhle nahodou mistr pres elektriku? Ze to tak znas vis. Ale nic ve zlym jako, ses borec cece.
Opel Corsa r.v.95, 1,2 8V, 33kW, MAX.:150 km/h. Prostě nadupaná kára jak sviň!! (smich)
Fizyka na zakladnej skole v siestom a siedmom rocniku.
Len si to nikto nepameta...
Prizman sa, ani ja som si to nepametal, vsetko som si nastudoval na nete. Na nete najdes vsetko.
A inac skolu mam potravinarsku
Jasny no zakladka tak to bylo pred 5 léty . Krásný chvíle ale nic si nepamatuju. . Ne ja se mrknu na net a do ty hlavy to zas dostanu to je v pohode . Jo jen tak se chci zeptat, neni takhle nahodou v aute 12V misto 14V ?
Opel Corsa r.v.95, 1,2 8V, 33kW, MAX.:150 km/h. Prostě nadupaná kára jak sviň!! (smich)
Vzorec som nikde nenasiel....Proste ho viem.
Kazda diodu svieti v inej voltazi.
Ked jej das iba 2.4 bude svietit najslabsie.Ked jej das 3.4 bude svietit naplne.
Odporucam to ratat ako keby svietila na 3 volty.Nebude sa ani moc prehrievat potom.
langdon2: Parádní posvícení. Myslíš že by stačila do každé objímky 1 dioda s odporem? Mam tachac bez otacek tak si myslim ze by to mohlo stacit co rikas?