měl někdo z vás někdy pocit že vás vaše auto nenávidí ? já mám tenhle pocit dosti intenzivní ... ale k jádru :
Už ani nevím jak je to dlouho co jsem si od pepexe dovezl náhradní motor na svoji corsinu ...
už to bylo neudržitelný žralo mi to litr oleje na 500 - 1000 km ... cca před 4 tejdnama jsem auto hodil na zvedák a začalo se s výměnou ...
první tejden se všechno odpojilo a motor šel ven ... jelikoš jsem na Vš tak mám na corsu čas v pátek a sobotu a v neděli nedělám ... motor byl venku v sobotu ... takže pokračování mělo přijít další tejden ...
ale chyba lávky ... maminka zavelela a já musel dělat ... v pátek i v sobotu ... neděle se nedělá ne ? ... žeby pokračování další tejden ? odpoveď zní : ANI H***O !!!
Další tejden v pátek a sobotu dopoledne práce a než jsem se dostal s maníkem do dílny na auto byly dvě hodiny ... stmejvá se brzo a v dílně není moc světla takže se končí brzo ...
žeby hotovo tento víkend ? Co vás to napadá ? V pátek práce sobota pod autem a mimořádně i neděle ... V sobotu se napojila většina konektorů a hadic a motor číslo 2 se usadil na místo ... jak to tak bejvá tak mají makáči mastný ruce , takže maníkovi při nasazování startéru (nasazoval se když byl motor na místě kvůli lepšímu přístupu k některým konetkorům ) spadl startér na hubu ... bylo kolem 6 takže zběžne balím nářadí, zamykáme a valíme na ambulanci ... Jelikož naši včera pařili a já měl od půl 7 hlídat malou sestřičku, museli jsme se stavit pro ni a pro moji a maníkovu přítulku aby naá na ambulanci byl plnej barák ...
Jelikož se kvůli zranění neudělalo všechno v sobotu a chybělo už jenom málo , rozhodli jsme se že to zfouknem dneska ... vše šlo v poho ... namontoval se a zapojil startér , přpojili hadice na béňo , vrátil zpět airbox a chladič , doplnili se oleje (motor a převodovka ) , nalila se voda do chladiče .
nastartovalo se .
motor naskočil .
sunadli jsme auto ze zvedáku a že se provede testovací jízda protože se ještě měnila lamela a přední brzdy ...
vyjel jsem na silnici a udělal jsem kolečko kolem bloku (cca 800 m ) .
Teplota je na 98 °C !!! - něco je špatně ... (vody do chladiče se ale dolilo dost)
Při vystupování si všimnu kaluže na rohoži řidiče , maník trochu větší v zápětí nachází na rohoži spolujezdce .
Kontrola správného zapojení hadic malého i velkého chladícího okruhu .
Nevíme kde je chyba , do nekonečna projíždíme chytrou knihu Opel Corsa B / Tigra Jak na to , ale nevíme co se děje .
O pomoc prosíme mechánika jehož otec má taky X10XE . (v asi v 9 večer)
V motoru je vše ok , takže konstatuje že je prasklej ratiátor vnitřního topení .
Zděšení , sakrování , nadávání. S autem jsem měl v 8 večer odjet do Brna do školy .
Vypouštím vodu z chladiče aby mi i ten zbytek nenatekl do interiéru .
Balíme nářadí, auto jde zpět na zvedák, zamykáme a jdem se vysprchovat a do Brna mě doveze maník .
Vyjíždíme cca o půl 11 a bohužel pro mě maníkovou corsou . (cestou se nic nestalo nebojte )
Někdy si říkám , že všechna práce je na H***O , že to Z*U*V*NÝ auto mě prostě nenávidí a že se mnou jenom VYJE**VÁ . ZPÍ**NÝ auto ! Doufám , že až maník rozdělá v tejdnu palubku (Díky moc na pomoc bejku bez tebe bych to nedal) a až se vymění radiátor , tak se zase VYS*RE zase něco jinýho. jestli to takhle půjde dála tak jde auto přez zimu na špalky, kompletně se odstrojí vyvaří a nalakuje a na jaře půjde z domu (na to jsem ale slaboch, protože bych to nepřenesl přez srdce)
A když tak koukám , tak jsem měl asi psát detektivky ...
Jestli se nepicnu tak tu budu s váma dál ...
Jáj, to je ale román, kdo to má číst, ale zvládl jsem to
K*rva chlape ty máš ale pech. Připomíná mi to jednu Cozu u mě před barákem, ale já jsem ještě na štěstí motor neměnil.
Doufám že to Maník dá dohromady...
tak carcoolka už je v kupě , topí jede a všechno ale vydává takový podivný zvuky takže do brna jsem s ní zase nejel ... ještě ji párkrát projedu okolo jihlavy , abych se nevydal do brna a nemusel volat odtah nebo podobně ... a na zimu uvažuju koupit nějaký vozítko , možná poopravit a corsu mít na leštění ... V pátek se jdu podívat na Ford Fiesta rv. 92 motor 1.4 , je to z drobnýho ťukance - přední čelo trošku prohlý , možná bude chladič ale to se uvidí ... možná jenom na zimu a pak pápá nebo taky nadýl ...
jako valili jsme s přítulkou 1.1.2009 od kamošu z chaty ze silvestra ... nepil jsem a ani jsem nespěchal ... projedu zatáčku a začala nám prdýlka uhejbat do leva ... stáhnul jsem ji na pravo a když se otočila znovu doleva tak už byly přední kola ve škarpě ...
jel jsem jako z toho směru od kterýho je foceno na dalších fotkách :
jo a krev -mám na hlavě 3 stehy
auto- náhradni vozidlo ze servisu
a silnice - sami vidíte, ale co vodárenský pásmo= žádná sůl
to muzes bejt rad ze ste cely pritulka taky v poho? ja sem absolovoval neco podobnyho 2x prez strechu... akorat kdyz sem se naposled koukal na tachak ( neridil sem ) tak tam bylo cca100km/h a podotykam ze to bylo ve skoda 120
astricky je skoda vim jak si z ni byl unesenej kdyz si ji mel pucenou na sraz do pardubek ale jak rikam zdravi je nejdulezitejsi
jinak jen pro zajmavost kolik ti dela spoluucast?
tjo buď rád, že jste živý... taky jsem zažil nehodu (ve 140 do svodidel) a vím co to je...
btw. k tý spoluúčasti - škodu odhaduju tak na 150 - 200 (pokud to pojišťovna nebude chtít vzít jako totálku což myslím že ne) a spoluúčast bude 5 - 10% tzn. tak 10 - 20 tis... trefil jsem se?
Ty vole hlavně že jste celý,vypadalo to z fotek dost hnusně Ty vodárenský pásma jsou peklo,jedeš po posoleným,pohoda a anajednou led jak hovado. I když tam bejvaj značky konec posypu
já odhaduju že jsem jel 70-80 ... vona celá ta silnice nebyla pod ledem ale je i na fotkách vidět že jsou tam proužky ledu ... asi mi na něj vjelo zadní levý kolo a začalo tóčo ...
Jako jasný je že jsem nepřizpůsobil rychlost a styl jízdy stavu vozovky ale do teď jsem nepochopil co se stalo že do udělalo takovýhle divadlo no ...
no spoluúčast nám ze servisu ještě neřekli ale auto je totálka ... pokoušel jsem se sehnat fota kdy už je auto jako na kolech ale bohužel (na nich je to vidět líp ...
spoluúčast by měla bejt do tý dvacky a asi si ji dáme do firemních nákladů ... víte jak ... ale odpracovat si to stejně musím mno ...
Harry: Jo v zimě to klouže ... možná to sám jednou poznáš ...
Ondra>>> Chlape ty máš z prd*le kliku. Ještě že ta nová auta dělají pořádně. Co by jsme dělali kdyby jsi tam zařval? u koho by jsme pořádali sraz Jsem rád že se ti nic nestalo...