sterace nestiraji :(

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

bukelo

Re: sterace nestiraji :(

Příspěvek od bukelo »

c0d3r píše:cau, to bohuzel nemam.. da se koupit levne treba v OBI ?
Jasne, kupis to takmer vsade, aj v hypermarketoch.
Co sa tyka toho motorceka, mozes sa ho pokusit rozmontovat, a pozriet, ci nie je nieco mechanicky poskodene. Ale aj ked zistis, ze je v tom prevodovka znicena, inu moznost ako kupit druhy motorcek mat nebudes. Ale ostanu ti aspon do zasoby nahradne diely, ktore sa neznicili :)

A k tym samotnym tesneniam. Myslim, ze sa daju zohnat. Neviem ako u vas v CZ, ale tu na SK je predajna "Gufero", a tam ked donesies stare tesnenie (take tie bezne), tak ti pozhanaju nejaku nahradu. Urcite to budu mat aj skladom. Ved je to len primitivny O-kruzok. Takych tesneni je pouzitych kadekde.
Obrázek
c0d3r

Příspěvek od c0d3r »

tak dik, dneska na to mrknu jeslti tma jde proud a jeslti se jenom nespalila pojistka...

jinak ten starej si urcite necham na nahradni dily :) jeden nikdy nevi
c0d3r

Příspěvek od c0d3r »

cau kluci.. tak jsem zkouseckou zkousel kudy to tece.. a ve vsech polohach i kdyz to necham bez klice uplne vyply tak sviti pouze hnedy (zkousecku jsem napojil na + u baterky)

Je to tak spravne?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
duskov

Příspěvek od duskov »

Hneda je kostra :-).

Ty potrebujes promerit, zda Ti pri sepnutem zapalovani a aktivaci steracu pujde na jednotlive zily nejake napeti - mer vzdy danou zilu vuci hnede zile.

Mrknul jsem rychle do schematu (priznam se, nechce se mi to prochazet) a mel by jsi mit po sepnuti packy do prvni polohy impulzne napeti na zlutem. Druha poloha na bilem.
A na fialovem by snad melo byt po sepnuti zapalovani konstatni sitove napeti.

Jen doufam, ze sis koupil/sehnal voltmetr (multimetr) a ne jen nejakou zkousecku :sad2:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Opel Corsa C 1,7 DTi Sport, 2000
Obrázek
c0d3r

Příspěvek od c0d3r »

tomu vubec nerozumim co jsi napsal.. koupil jsem zkousecku ale primo na auta :( to je spatne?
bukelo

Příspěvek od bukelo »

:debil:
Ta ti ukazuje ci tam vobec nieco je, ale ze kolko, to ti ukaze len multimeter. Skusacka pri nizsom napati, na ake je stavana, ti nemusi signalizovat, ze tam vobec nieco ide.
Obrázek
duskov

Příspěvek od duskov »

zkousecka asi bude mit stejne dva konektory... takze jeden cvakni na pin hnedeho kabelu v konektoru motorku. Druhy konektor zkousecky cvakni na pin fialoveho kabelu v konektoru motorku. A pak zkousej dalsi - zluty, bily...
Na fialovem by snad i melo byt napeti po zapnuti zapalovani, na zlutem pokud das packu sterace do prvni polohy (se zapnutym zapalovanim) a impulze by se mela rozsvecet kontrolka na zkousecce. Obdobne to bude na bilem kabelu.
Opel Corsa C 1,7 DTi Sport, 2000
Obrázek
c0d3r

Příspěvek od c0d3r »

duskov píše:zkousecka asi bude mit stejne dva konektory... takze jeden cvakni na pin hnedeho kabelu v konektoru motorku. Druhy konektor zkousecky cvakni na pin fialoveho kabelu v konektoru motorku. A pak zkousej dalsi - zluty, bily...
Na fialovem by snad i melo byt napeti po zapnuti zapalovani, na zlutem pokud das packu sterace do prvni polohy (se zapnutym zapalovanim) a impulze by se mela rozsvecet kontrolka na zkousecce. Obdobne to bude na bilem kabelu.

cus, to bohuzel nefunguje .... je to dost mozna tim, ze ty kleste co jsem na jedny strane zkousecky nejdou uplne nacpat do toho kabelu ... kazdopadne to asi vidim na objednani novyho motorku a mechanismu ...
Odpovědět