sterace nestiraji :(

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

c0d3r

sterace nestiraji :(

Příspěvek od c0d3r »

ahoj kluci, koupili jsme s pritelkyni corsu C a zacalo nam delat presne to same co tady pise dost lidi.. nebo tematu viewtopic.php?f=5&t=2727&hilit=st%C4%9Bra%C4%8De&start=15

ze zacatku jsme slyseli vybrovani pri startovani auta (patrne motorek steracu ale to jsme jeste nevedeli) ale jinak slo vse v pohode... pak zacali byt sterace "linejsi" a stirali cukave a znatelne pomaleji ... mysleli jsme ze to je gumama ale ani jsme nestihli koupit nove a prestali se hybat uplne... zadni funguje v poradku ale predni se hnou o kousek ale jinak se vubec nehybou...

je to na vymenu motorku? kolik to tak stoji a dal by se sehnat nekde pres net? popr. nemate nekdo doma?

mohli byste mi poradit jak to rozdelat a mrknout se na to? jestli to treba nejsou jen kabely atd...

jsem v tomhle smeru laik takze navod jak pro debila ocenim
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Re: sterace nestiraji :(

Příspěvek od FatriX »

cus motorek sezenes urco na autokelly.cz nejprv top rozeber a podivej se jestli tam nemas hadru natočenou :D jinak vyměna jednoduchá všecko rozmontuj než se dostaneš k motorku a ten vyměň a všecko zase poskladej po šroubklu tam jde to mělo být na corse C nevim jak to je ale na B bych poradit uměl ( pokud je to stejné tak vymontuj celé stěrače pryč tzn. myslím 13 klíč. pak sundej to oplastování koem okna podtím asi další plast taky dolů a hurá možná seš tam nevím jak je tu u toho C noa jednoduše odpoj konektor a vyměň za nový motorek popř. odmotej kus látky který se ti tam namotal nedopatřením.. no a pak zase vše hezky poskládej tak jak si to rozebral..) víc neporadím
c0d3r

Příspěvek od c0d3r »

cus diky za info... jakej hadr by se tam jako dostal? :D
petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petanek192 »

taky jako nechapu .
Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska

Saab 2,3Turbo AERO 250ps audio HARMAN KARDON 8)
Marek Sládek

Příspěvek od Marek Sládek »

Ahoj kluci.
Zkuste se podívat semka, je to sice jiné fórum, ale pěkně spracované. http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=28521
Příznaky, spíš odpovídají tomu přidření mechanizmu. Jinak se dá také ten mechanizmus zakoupit, i v AutoKelly ho mají.
Držím palce.
Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE)/Sport, LPG + FlashLube, sání Green, střešní okno, folie, Defend, leptané VIN, zaslepený EGR, Tempomat, výhřívané sedačky, okna+ zrcátka v ele., Op-Com + LPG Elpigaz diagn., 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

no mě se kdysi stalo že se mi do těch táhel od motorku dostaha hadra co jsem měl na utírání jednou sem ji zapoměl pod tím plastem protože jsem tam něco dělal a hups dostala se tam a celé se to tam zamotalo a pak to nejelo
c0d3r

Příspěvek od c0d3r »

tak tim to urcite nebude u me :lol: ale diky za info..
c0d3r

Příspěvek od c0d3r »

cau kluci.. tak motorek je urcite funkcni.. jak moc to uz ale zatim nejsem schopen rict.. dle rad mistnich jsem ho zkusil vymontovat a rozpohybovat ramena (bezna zavada ze to zrezne a zatuhne) .. kdyz jsem to vytahl (coz bylo prekvapive jednoduche - horsi uz bylo to vse spravne nacpat zpatky :) ale jako taky nic tezkyho - jen v mych bojovych podminkach to bylo o nervy) tak nevim jak to rozhybat .. rukama tam neslo s nicim hybat, bylo to dost zatuhly.. tak sjem s tim trosku zkousel "zamavat" ale nic ... aspon jsem to nafotil, abyste mi jako experti rekli jestli to pujde jeste vycistit nebo lepsi koupit novej ..

melo by jit snadno hybat tim ramenem kdyz je to vymontovany?

jinak pokrok je ten, ze kdyz jsem to namontoval zpatky, tak sterace uz se zase zacaly hybat (sice jsou opet liny jako pred kolapsem - ale hybou se) ...

diky moc za rady
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
horak

Příspěvek od horak »

Zdarec, nedávno jsem řešil stejný problém na C. Nejspíš to vypadá, že máš někde zadřené táhla. Nejlepší je celý ten mechanizmus vymontovat a zkusit to rozhýbat. Já v tomhle směru jsem úspěšný nebyl a musel jsem zakoupit nové táhla bez motorku. Celé to vyšlo asi na 1500. Podle těch fotek to vypadá, že to jen tak nerozhýbeš, je to podobné jako u mne. Použití hrubé síly nedoporučuji. Horák
Naposledy upravil(a) horak dne 22 říj 2012, 20:09, celkem upraveno 1 x.
c0d3r

Příspěvek od c0d3r »

horak píše:Zdarec, nedávno jsem řešil stejný problém na C. Nejspíš to vypadá, že máš někde zadřené táhla. Nejlepší je celý ten mechanizmus vymontovat a zkusit to rozhýbat. Já v tomhle směru jsem úspěšný nebyl a musel jsem zakoupit nové táhla bez motorku. Celé to vyšlo asi na 1500. Horák.

muzes definovat >> "zkusit rozhybat" ???
Marek Sládek

Příspěvek od Marek Sládek »

V tom odkazu, co jsem Ti sem dal to je pěkně napsané i vyfocené. Prostě tu hřídelku s tisícihranem musíš vyrazit a pěkně vyčistit.
Mára
Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE)/Sport, LPG + FlashLube, sání Green, střešní okno, folie, Defend, leptané VIN, zaslepený EGR, Tempomat, výhřívané sedačky, okna+ zrcátka v ele., Op-Com + LPG Elpigaz diagn., 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
horak

Příspěvek od horak »

Zkusit rozhýbat, znamená postříkat to např. WD-40 a nechat to chvilku působit, potom s tím zkoušet otáčet. Jak píše Marek to vyražení se mi nepovedlo ani za použití hrubé síly a došlo k tomu, že mi toprasklo.
c0d3r

Příspěvek od c0d3r »

Marek Sládek píše:V tom odkazu, co jsem Ti sem dal to je pěkně napsané i vyfocené. Prostě tu hřídelku s tisícihranem musíš vyrazit a pěkně vyčistit.
Mára

ok mrknu se na to.. jen tam kdyztak asi ze by se melo vypojit ukotveni baterky (+co tento pocin s sebou prinasi) :) pro sichr.. ja ji teda odpojoval...
c0d3r

Příspěvek od c0d3r »

ahoj tak ten navod je dobrej jen mam par otazek >> cim nejlepe vycistit tu hridelku? a pak to promazat nejakou vazelinou?
jezisekx

Příspěvek od jezisekx »

jestli das vazelinu tak sežen bílou ta odolava vodě
Odpovědět