Paluš - Corsa B X12XE
Moderátoři: pdk88, jamal.jefries, Bobek, Gooder
-
- Člen Corsa Clubu
Spouštění byl taky oříšek, neboť jsem nechtěl, aby elekt. turbo běželo pořád naplno při běžícím motoru ... kvůli životnosti.
Mám to vyřešené tak, že při zapnutí zapalování tam mám zpožďovač asi na 10 sekund, než se el.turbo rozběhne. Do té doby je nutné nastartovat motor nebo vypnout klíček zapalování ... to kvůli poměrně velkému odběru proudu.
Po nastartování motoru běží el. turbo na volnoběžné otáčky, které jsou regulovatelné dle potřeby. Vlastní spínání je vyřešeno na plynové klapce mikrospínačem, které spíná dvojí relé 30A (60A) ... to je nutné kvůli velkým proudům. Plynový pedál je taktéž možné regulovat v jaké poloze bude mikrospínač sepnut ... to je dobré např. když jedete piánko a není nutné aby el. turbo běželo na max. výkon. Jednoduše řečeno si můžeš zvolit polohu pedálu, kde chceš, aby se ti el. turbo zaplo.
Mám to vyřešené tak, že při zapnutí zapalování tam mám zpožďovač asi na 10 sekund, než se el.turbo rozběhne. Do té doby je nutné nastartovat motor nebo vypnout klíček zapalování ... to kvůli poměrně velkému odběru proudu.
Po nastartování motoru běží el. turbo na volnoběžné otáčky, které jsou regulovatelné dle potřeby. Vlastní spínání je vyřešeno na plynové klapce mikrospínačem, které spíná dvojí relé 30A (60A) ... to je nutné kvůli velkým proudům. Plynový pedál je taktéž možné regulovat v jaké poloze bude mikrospínač sepnut ... to je dobré např. když jedete piánko a není nutné aby el. turbo běželo na max. výkon. Jednoduše řečeno si můžeš zvolit polohu pedálu, kde chceš, aby se ti el. turbo zaplo.
-
- Člen Corsa Clubu
Tak ... teď jsem dorazil domů. Celej den jsem makal na tomhle.
Řemenice mají víc jak o polovinu menší váhu, tak jsem zvědavý, jak moc se to projeví na motoru. Motor by měl být živější a snadněji jít do otáček ... uvidíme
Papíre s váhama jsem zapomněl v dílně, ale vím, že je tam snížení váhy dohromady z 890gramů na 440gramů ! ! ! ... to je celkem dost.
Řemenice mají víc jak o polovinu menší váhu, tak jsem zvědavý, jak moc se to projeví na motoru. Motor by měl být živější a snadněji jít do otáček ... uvidíme

Papíre s váhama jsem zapomněl v dílně, ale vím, že je tam snížení váhy dohromady z 890gramů na 440gramů ! ! ! ... to je celkem dost.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Člen Corsa Clubu
Tak to můžeš být na 100% klidný. Na řídící jednotku motoru nemá odlehčení setrváku vliv ...Ondřej Sládek píše:mám odlehčenej setrvačník,myslíš že když ho tam dám že to bude v pohodě a nebo bude nějakej problém,myslím tím jestli to pobere elektronika atd,protože se zmení chod motoru.Nemáte nikdo zkušenost?
Taky bych ho chtěl odlehčit, ale to bych musel rozebrat ... a to se mi teď nechce
-
- Kontaktovat uživatele:
- suby
- Administrátoři
- Kontaktovat uživatele:
-
- Člen Corsa Clubu
Ondřej Sládek:
Na váhu setrvačníku nejsou v autech žádná váhová čidla ... aspoň jsem se s tím nesetkal, tak můžeš být v klidu.
Motor se ti bude snadněji vytáčet a půjde podstatně líp reagovat po plynu.
Bude se rychleji vytáčet, ale taky rychleji ti budou padat otáčky, když ubereš plyn.
Ty jsi ubral na setrváku 2kila ? !! Kolik ten setrvák tedy vážil ?
Na váhu setrvačníku nejsou v autech žádná váhová čidla ... aspoň jsem se s tím nesetkal, tak můžeš být v klidu.
Motor se ti bude snadněji vytáčet a půjde podstatně líp reagovat po plynu.
Bude se rychleji vytáčet, ale taky rychleji ti budou padat otáčky, když ubereš plyn.
Ty jsi ubral na setrváku 2kila ? !! Kolik ten setrvák tedy vážil ?
-
- Člen Corsa Clubu
suby: ... jo jo pořád něco vymejšlím a dám-li si něco do hlavy, pak už to nejde ven, dokud to nevymyslím .... 
Je jen škoda, že jsem tehdy nenarazil na nějaké GSíčko

Je jen škoda, že jsem tehdy nenarazil na nějaké GSíčko
Naposledy upravil(a) Paluš dne 15 črc 2007, 21:54, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Člen Corsa Clubu
-
- Kontaktovat uživatele: