Paluš - Corsa B X12XE

1993-2004

Moderátoři: pdk88, jamal.jefries, Gooder, Bobek

Odpovědět
Paluš
Člen Corsa Clubu

Paluš - Corsa B X12XE

Příspěvek od Paluš »

Zdravím všechny, kterým corsa nějakým způsobem přirostla k srdci.
V době, kdy jsem hledal nějaké menší autíčko ... vetší už mám :D , tak jsem hledal takové, které by bylo na denní ježdění do práce ... ale nejen na to, ale i na zábavu.
Měl jsem určitou představu, ale pořád jsem nenašel takové, které by mi padlo do oka ... až se objevila táto corsička, kterou vám nyní představuji
:D .

Je to model 2000 a je v úpravě od fy. IRMSCHER.
Tuning od této fy. obsahoval tyto úpravy.
Prostřední panel je ve stříbrné metalíze společně s madly dveří a řadičkou.
Pak zadní spojler, které autíčko zcela změní k lepšímu. Snižený sportovní podvozek. No a jako vzhledový doplněk polepy šachovnice společně s nápisem a logem OPEL viz. foto.

To bylo asi vše od nich a pak přišli další úpravy. Jako první přišli tónovaná skla ... žádné folie, ale poctivé tónování skel v peci na modrý odstín tak, aby to ladilo k barvě vozu.
Dále jsem pak zvažoval o jiných kolech ... sice původní nebyli špatné, ale nebylo to podle mýho gusta. Proto přišli na řadu 15 palcové RONDELLKY a hned to bylo veselejší :D .
Jak to ale bývá, pořád je co vymejšlet a pohled na osvícení standartní přístrojovky se mi nelíbil, proto přišla na řadu taky.
O volbě barvy osvícení přístrojovky jsem nemusel dlouho přemýšlet ... modrá byla jasná volba :wink: . Bylo s tím sice nimravá práce, ale výsledek za to stojí.
U řadičky mi taky něco chybělo, tak neony nechybí ani tam.
Dále mám nachystané neony pod palubku ... u nohou, ale ještě jsem je tam nedal.
Na předním nárazníku mi něco chybělo a navíc už se musí svítit i přes den, tak přišli na řadu přídavné světla pro denní svícení. Myslím, že to nevypadá zle a zástavba se celkem povedla.

Když jsem corsu kupoval, byla ze předu dosti oprýskaná a tak jsem nechal nalakovat znovu přední nárazník a když už, tak i zadní :wink: .

Co k motoru ? Standartní 1.2 16V ECOTEC 48kW ... ale jede celkem dobře. Něco ale chystám na zvýšení výkonu, tak uvidíme jak to dopadne :D
Co jsem zatím na motoru udělal, tak zaslepil AGR ventil ... zasírá to váhu vzduchu a pak auto přestává jet. Na emise to nemá vliv ... z praxe ověřeno viz foto AGR.

Další úpravy budou později a budu sem postupně doplňovat.
Fota jsou starší s horším fotomobilem, ale jak bude lepší počasí, dám sem nová kvalitnější fota.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Paluš dne 12 úno 2007, 18:06, celkem upraveno 2 x.
Velbloud
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Chlape fakt pěkná corsička ;o) jen co je pravda... ;o)

a hodně mě zaujala ta záslepka na AGR.. tu sis dělal sám nebo jsi jí někde koupil.. protože budu asi taky zaslepovat ;o)
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)

ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
Paluš
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Paluš »

Záslepka je dělaná ... a je klid :D žádné budoucí problémy s váhou vzduchu
suby
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od suby »

Hmmm, pěknej kousek...
Corsa C 1.2i
Paluš
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Paluš »

Jen škoda, že nemá trošku více koníků ... :wink:
suby
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od suby »

Já myslím že to žádná škoda není. Já měl 109 koní a jak jsem dopadl :( Odešel mi motor při 107 000km Buď rád že jezdíš.
Corsa C 1.2i
Paluš
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Paluš »

Ale jo :D ... celkem si nestěžuju, ale víš jak to je ... každej koník navíc je dobrej ... zejména v krizových situacích.

Co se ti stalo s motorem ? Něják brzo umřel ne ?
suby
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od suby »

Jo to si taky říkam, že šel nějak brzo kouřit.
Corsa C 1.2i
Newman
Corsa forever

Příspěvek od Newman »

JJ, znám ta je fakt moc pěkná, hodně se mi líbí ten interiér do modra :wink:
Obrázek
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Palus tak ta je hodne dobra, jinak predni maska to uz tam asi vsechno bylo vid a jak se ti povedlo podsvetleni stredniho panelu je to parada jinak motor musi jet urcite slusne
Je to sice dál, ale o to horší cesta :-)
Obrázek
Paluš
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Paluš »

Se středním panelem byla celkem piplačka, neboť jsem tam musel dát celkem dost ledek, abych dosáhl potřebného podsvícení. Silikon - ledky - drátky a makal a šteloval a zkoušel a ..... no prostě blbárna :lol: ... ale výsledek vidíte sami :D .

Co motůrek ? .... ale jo ... celkem jede slušně. Jak jsem se ale už tady zmínil, tak asi do 3týdnů bych měl dokončit určitou vychytávku, tak by to mělo být už veselejší :wink: ... neptejte se zatím na podrobnosti, neboť to chci napřed odzkoušet a bude-li to funkční dle mých představ, tak pak dám info .
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Tak to se nechame prekvapit jinak je fakt pekna no opravdu vysledek stoji za to me to rpave nesviti tak jsem se chtel zeptat no ledky asi tam naskaldat tedy :wink:
Je to sice dál, ale o to horší cesta :-)
Obrázek
Paluš
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Paluš »

Berry píše:Tak to se nechame prekvapit jinak je fakt pekna no opravdu vysledek stoji za to me to rpave nesviti tak jsem se chtel zeptat no ledky asi tam naskaldat tedy :wink:
Jo jo ... ledky ledky a jen ledky ... hele Berry ... koukej psát pomalejš a spisovně :lol: :lol: ... kolikrát nevím co čtu :shock: :lol: :lol:
MiniMike
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiniMike »

Paluš píše:Jo jo ... ledky ledky a jen ledky ... hele Berry ... koukej psát pomalejš a spisovně :lol: :lol: ... kolikrát nevím co čtu :shock: :lol: :lol:
moc pekna Corsa ;-) jinak ono by uplne stacilo, kdyby se berry naucil psat carky :lol:
Velbloud
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Paluš: téda .. tak to jsem opravdu zvědavej co budeš s motůrkem dělat ;o) jinak co se týče toho AGR, tak já chci dávat Powerbox od Mantzelu (či podobnej) a tam se právě musí AGR zaslepit.. jen budu potřebovat záslepku.. a kdopak Ti jí dělal?? :D
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)

ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
Odpovědět