tak konečně jsem si našel čas a filtr dneska vyměnil. Byla to celkem hračka. Nevšimnul jsem si totiž, že k novému filtru jsem měl také jako součást balení i nové rychlospojky, takže kdybych si toho všimnul dřív, tak sem ani nepíšu, protože to si člověk udělá představu jak a na čem to tam drží když to vidí po částech.
Samoszřejmě nové rychlospojky se hodili, protože ty staré se mi nezlomili, ale ty křidélka se uplně zohnuli. Pak už stačilo jen vytáhnout hadičky a sundat objímku. Jenže právě jak jsem tu objímku sundal, tak jsem se nestačil divit, protože jsem najednou viděl šipku na tom palivovém fitru a to, že ukazovala směrem na nádrž! Takže jsem byl úplně v lese a říkal jsem si, že přece logicky šipka musí ukazovat směr doprava na motor, nedalo mi to a volal jsem známému. Samoszřejmě, že jsem měl pravdu a dozvěděl jsem se tedy, že opačně namontovaný filtr měl téměř nulovou funkci a za to patří velký dík autorizovanému servisu Opel v Ostravě

Takže nalítáno cca 40tis na blbě namontovaný filtr, to přece nic není ne?:D můžu být jen rád, že se mi se vstřikama nic nestalo.