Zdravím,
tak mi odešlo čidlo klikovky a jelikož jsem na takovýhle věci tak trochu deb*l... Nevíte někdo o nějakém levném a spolehlivém servisu v Praze nebo blízkym okolí nebo někdo z Vás kdo by dokázal to vyměnit? A řekl mi jaký to čidlo přesně koupit protože na Kellyně jsem jich našel asi 10...
Jinak Corsa B 1.4i 44kw r.v. 96 C 14 NZ
Výměna čidla klikovky - autoservis
Moderátor: Arci
-
-
Re: Výměna čidla klikovky - autoservis
Jak vis ze je to cidlo klikovky? Co ti to dela / nedela?
-
jo vím myslím ze bych ti to udelal napiš sz
-
Co-RS-ák : za studena auto startuje krásně na první pokus, ale pokud mam třeba teplotu okolo 90 a chcípnu to tak už to nenastartuju (startér točí). Musim to nechat cca. 2 hoďky vychladnout a pak to zase chytne bez problémů. Sem tam to i chce chcípnout samo od sebe. Občas se na chvilku rozsvítí chyba motoru. Tady na fóru jsem se dočetl, že to dělá čidlo klikové hřídele.
-
než číst někdy nepřesné informace na různých fórech doporučuji použít nějaký diagnostický nastroj (OPcom a pod.) a až pak dělat výměny čidel.... ono se pak muže stat, že postupně vyměníš všechny čidla a výsledek se bude rovnat nule dalším příznakem špatného čidla kliky je například nestabilní volnoběh zapříčiněnej rozhozeným předstihem, jelikož si jednotka bere data pouze z čidla vačky
-
to jsem zapomněl napsat, otáčkoměr teda nemam, ale je slyšet kolísání ve volnoběhu... jednou jsem to měl na diagnostice, ale ta nic neukázala... bohužel taky když jsem byl v servisu tak jsem tam právě tohle popisoval a když jsme to tam nechaly ohrát a startovaly a chcípaly tak to zrovna nic neudělalo... servisák na mě vychrlil x věcí čim to může bejt... navíc mi řekly ve 2 servisech kde jsem byl, že nemaj tehle konektor tak s tim nemůžou nic dělat...
-
na diagnostiku ti to zapojit mužu taky
-
to bych spíš kouknul na čidlo teploty, protože už se to tu snad taky řešilo, řj má špatné info o teplotě, dávkuje jinak béňo a pak nenaskočí... docela to tak i vypadá když za studena nastartuješ a pak po ohřátí ne..