cache - Corsa B, 1.2 33kW

1993-2004

Moderátoři: pdk88, jamal.jefries, Bobek, Gooder

cache

cache - Corsa B, 1.2 33kW

Příspěvek od cache »

Asi pred rokom a daco som sa rozhodol, ze je na case si zadovazit nejake auto. Nove nepripadalo do uvahy, nemohol som sa zaviazat ziadnymi splatkami, kedze este nemam byvanie a to ma urcite prednost.
Dlho som prezeral inzeraty autobazarov a nakoniec si vybral jedno Ford KA. Po prichode do autobazaru som bol nuteny si priznat, ze je to auto doslova ohavne a okamzite som zavrhol jeho kupu. O 2 rady dalej som si ale vsimol veselo zmurkajuce auticko, a moje srdce ihned zaplesalo. Bolo sice drahsie, do nutnych oprav (olejova vana + olej, remen a veci suvisiace, ..) som musel este trocha investovat, ale oplatilo sa. Z auticka sa stal clen rodiny a hned sme ho pomenovalo "Mrnčo".

Obrázek

Obrázek

Obrázek
(Sry za kvalitu fotiek, fotene len mobilom, nikdy ma nenapadlo nafotit lepsie. Ked bude slnecno a budem mat nahodene letne, tak nafotim lepsie)

Nase zlaticko malo vo vybave mracitka, 15" pekne hlinikace a znizeny podvozok. Audio vybava bola postarsie radio Pioneer DEH-P3000R, zosik Kenwood KAC-PS100, vpredu pravdepodobne seriove repro, vzadu velke ovaly Pioneer. Bohuzial sopm si to prilis neuzil, hned po novom roku 2007 niekto rozbil okno spolujazdca, otvoril si auto a cele MDF plato so zosikom a reprakmi zobral (holt Bratislava, velke mesto - co nieje privarene je volne k odberu). Nasledovala teda odborna montaz alarmu s "dvojcestnym" dialkovym a zadne plato bolo casom nahradene novym platom.
Nove plato obsahuje uz len repro, konkretne 2x10cm stredobasy SAL 8ohm, 1x20cm 8ohm bas TVM dvojcievkovy (ano, Tesla Velke Mezirici - divili by ste sa ake dobre repro stale robia), vsetky 3 o vykonoch cca 20-70W. Zapojene paralelne, na kazdy kanal teda 4ohm, fader na autoradiu posunuty mierne dozadu - celkovy efekt viac nez dostatocny aj bez zosiku. Plato je kompletne prekryte (cize aj repro) fleecovym potahom - uz nehodlam riskovat ze niekto zatuzi po nich.

Okrem toho auticko obsahuje najzakladnejsi motor 1.2, 8v, 33kW a airbag vodica. Farba sa oficialne vola zlto-zelena metaliza a mojmu oku velmo lahodi (na poriadnych fotkach bude snad vidno). Najazdene ma cca 90 tisic km a rok vyroby je 97.
Niekto by povedal ze je to motor slaby, ale auto sluzi zo 70% na prevazanie jednej osoby a z 29% dve osoby - na to je dostatocny a aspon nezerie :) Prakticky som na nom vobec nic nemenil, paci sa mi presne take ako je.

Pred poslednymi vianocami ale vodic (ja) nezvladol svoju pozornost a ublizil mu (strasna zapcha v meste, male vzdialenosti v kolone, ... stava sa). Nastastie uz je opravene - nie vsak mojim pricinenim. Nemam na taketo ani cas a ani priestor..

Obrázek

Co by som este chcel spravit?
Co sa tyka exterieru, tak len niekedy v buducnosti prefarbit na cierno blednuce cierne lemy. Do laku ich davat nechcem, prave zrkadlo mi uz niekolko krat odrapil nocny opilec, musel by som ho stale prelakovavat. Inak nic. Auto sa mi paci presne tak ako je. Nejake sportove narazniky nemaju na rozmlatenych Bratislavskych cestach sancu (tu gumu/plast pod prednym mam uz teraz oskrabanu jak das). Nad nejakym kridlom/spoilerom som premyslal, ale ked som to videl nazivo, nepacilo sa mi to. A nie som ani fanusik cirej optiky.
Co sa tyka motoriky, tak takisto nic. Motor dostacuje, vyfuk "ramus" nechcem - skor mi to vadi (len to rozhukava alaramy a provokuje policajtov).
Co sa tyka interieru, tak by som chcel nejake lepsie zlte potahy, poriadny potah volantu a prelakovat/prelepit cast palubovky na zlto podobne ako tu: viewtopic.php?t=199
Teraz tam mam len zlte tricka a na volante hypacovy navlek. Co sa tyka potahov, vyzera to ze si budem musiet dat usit, ak totiz aj niekde maju potah na CorsuB, tak je modry, alebo cerveny..
Radio je zatial dostacujuce (poctiva mosfet elektronika), ale casom asi zamenim za daco modernejsie (mp3, mozno dvd?) a pri tom aj vymenim seriove predne repro.

To je asi vsetko podstatne :)
Naposledy upravil(a) cache dne 23 led 2008, 21:43, celkem upraveno 1 x.
Opel Corsa B, r.v. 97, 1.2 33kW
Scarynka
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scarynka »

Krásná, tahle barvička se miopravdu líbí, akorát jsem se uděsila toho posledního fota.. :(
Svoby
Moderátor

Příspěvek od Svoby »

a už to máš opravený...nějak sem se to nedočet
I German Style !
cache

Příspěvek od cache »

Ano, uz opravene. Dal som to do takeho rodinneho servisu, pozhanali repliky dielov (na vrakoviskach nemali zrovna ani kapotu, svetla boli drahsie ako repliky), vyklepali, nalakovali, vyzera ako nove.. Ale stalo ma to 33 tisic sk bez dane. Nastastie po znamosti, cize dan neuctuju..
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

Fakt máš rok 98? :think: Protože 1.2. 8v se přestal vyrábět v roce 97 a začal se vyrábět 1.2, 16v
cache

Příspěvek od cache »

Pravdu mas, opravene :)
Stale si to pletiem, r.v. 97, uvedene do prevadzky (prvy krat zapisane) 98. :)
Asi to kupoval vo vypredajovej akcii :)

A este dodam: som treti majitel, dovezene zo spanielska (dovozca bol druhy majitel, mal ho asi 2 mesiace).
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

To je celkem jedno :D ale máš fakt nádhernou barvu, tu bych chtěl :P
suby
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od suby »

Jooo, tak tahle barva je vážně pěkná. Na silnicích se moc nevidí, takže není okoukaná...
Vážně moc pěkný kousek... Tak ať ti slouží ....
Corsa C 1.2i
cache

Příspěvek od cache »

Slouzi slouzi.. Aj farbu ma krasnu.. Ale dnes ma opat potesili nasi Bratislavsky spoluobcania. Hned sa mi zdalo, ze je na aute daco ine, tentoraz to ale nebolo odrapene zrkadlo..

Obrázek
(Pozn.: u*ebali mi logo oplika :()
toxik-q
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toxik-q »

:wink: hezka cosricka
njn obcas by nekteri spoluobcane prerazit tuce :?
bomba kolesa co to je zac?
william.wallace
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od william.wallace »

zlatá vesnice, tady ti nikdo nevleze ani do odemklého auta....aspoň u nás....barva nádherná...a ta oprava za předek 33 000 sk, týýýý jo, to je dost....to už bych pomalu uvažoval, jestli nekoupím jiné, jináč krasavec, i ta kola super :)
BATMOBILE - Béčko, 54 koní (max. 160 km/h), socka edition :)
WOLVERINE - Céčko, 60 koní (max 170 km/h), snob edition :)
lubo87
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od lubo87 »

cache:zdravm ta slovensky bratr,ja sem z levic.vsak si to ukradni spat :idea: :roll:
corsa 1,2eco 33kw,séria.ZIAL BOHU
sound:JVC+dialkovy ovladac:-)
kola:diskove 13''+puklice
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

Lubo to se nedělá :roll: co kdyby to ukradl tobě :D to ukradl nějaký puberťák, který to stejně zahodí :?
Svoby
Moderátor

Příspěvek od Svoby »

nebo hip hooper, kterej si to pověsí na řetěz :D
I German Style !
lubo87
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od lubo87 »

skor to bude ten pubertak,jak mluvy piivas.ja sem raz bol u jednych na navsteve a chlapec prisiel z igelitkov a spital sa ma ci nechci znak :lol: :lol:
corsa 1,2eco 33kw,séria.ZIAL BOHU
sound:JVC+dialkovy ovladac:-)
kola:diskove 13''+puklice
Odpovědět