Upadlo mi kolo na dálnici při 170km/h

všechny OT, a podobný povídačky... co s Corsou mají společného jen pisatele.

Moderátoři: Lukkas, nezdvorak, Arci

--blaster--
Kontaktovat uživatele:

Upadlo mi kolo na dálnici při 170km/h

Příspěvek od --blaster-- »

Jel jsem na D11 směrem kolín 51km. ,vezl jsem babičku ještě s jedním pánem... krásný povrh,všechno super... celou dobu jedu 160,170 krása..... a najednou jako by naraz od pravého zadního kola,jako když by praskla pneumatika a auto se začalo vlnit,okamžitě jsme zastavil a jdu se podívat na kolo,koukám z kola od pokličky se kouří a je vystřiknutý nějaký mazivo... taky vidím že kolo je vystrčený,jako bych měl podložku...zatlačím na něj trochu nohou a vidím jak se hýbe... volám odtahovku... přijede,naložime auto,jedeme,po chvíli musíme zastavit protože jsme to kolo málem ztratili.. zvedneme auto heverem a ja jsem fascinovan kdyz mi kolo spadne do ruky s otevřeným bubnem,vůbec to nepobírám a jen čumim.
Přiděláme ho lanama... a jedem do servisu.
Normálně si představte že mi prasklo hlavní ložisko který celý to kolo drží a já jsem měl z prdele kliku že když jsem jeli tak nevylítlo ven...stačilo by jet o pár metrů dál a bůh ví,jak by to dopadlo,co by se s náma stalo. Jak je možný,že takhle z ničeho nic mi může upadnout kolo ?celý den jsem z toho byl docela v šoku ! To jsem nedávno měnil celý brzdy a všechno bylo v pořádku! Můžu tomu věrit,můžu po opravě s tím zas jezdit rychle ? Tohle bych opravdu nečekal,že z ničeho nic... může takhle upadnout kolo ? Jak je to vůbec možný ? Cena odtahovky ? pět-tisíc! a to nevím co bude stát oprava . . .
Opel corsa B 1.6 16V GSI (C16XE) ---minulost--- (ale stále ji mám)
--- nyní Nissan Almera N16 ---
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

:shock: :shock: ty voe... tak to si měl sakramenský štěstí... hlavně že se vám nic nestalo :evil:
toxik-q
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toxik-q »

to si mel z zadek kliku :roll: hlavne ze se nikomu nic nedstalo :!:
--blaster--
Kontaktovat uživatele:

Fakt hroznou :!: Ale jak se to vůbec může stát , mě by vživotě nenapadlo že mi může upadnout kolo!! že tam není nějaka pojistka nebo já nevim! čím se to hlavně může stát,nechápu!
Gringo_Joe
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Re: Upadlo mi kolo na dálnici při 170km/h

Příspěvek od Gringo_Joe »

babicka píše: To se dela, jezdit 160km/h kdyz povoleno je o 30 mene?
Corsa B 1.0 12V 1998
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Tak to byla klika jako kráááááva. :wink: V tý rychlosti by si šel nejspíš na boudu nebo do svodidel.
Furt lepší dát bůra za odtach,než aby vás sbíraly do pytlů :wink:
Tak at to dáš zase brzo do kupy :wink:
--blaster--
Kontaktovat uživatele:

To je jasný,hlavně že jsem v pořádku,ale jak se to může stát,to přece není normalní a 120to taky není!! to mě na tom děsí ůplně nejvíc!
Vůbec to nedokážu pochopit! Fakt jsem byl v šoku!
Gringo_Joe
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gringo_Joe »

Mozna jsem divny a pokud ano, opravte me, ale neni nahodou maximalni rychlost v TP u Corsy 150tka? Ja tam myslim tohle mam a tak pokud jedu vice, tak prekracuju moznosti toho auta a muze se tam neco zes*at

Urcite nechci zakladat nejaky flame, ale to jak se --blaster-- divi mi prijde srovnatelne s tim, jak by se divil ridic kamionu, jaktoze ten most s nim spadl, kdyz byl jen o dve tuny tezsi nez ukazovala ta znacka.

Rozhodne stesti, klidne to mohlo skoncit tou igelitkou, tak chlape trochu bacha.. Kdyz neresis benga, tak res aspon RZtu;-)
Corsa B 1.0 12V 1998
NoX

Příspěvek od NoX »

1.4 8v ma v tp maximalku tusim 173km/h... a tohle je 1.6 gsi.... takze tam bude tak 190 maximalka
Honz@
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ »

něco podobnýho se mi stalo na feldě, ale bylo to mojí chybou. v rychlosti cca 90 se mi auto začalo vlnit, naštěstí sem to zastavil a v zrcátku sem viděl nějak nahnutý kolo. auto se odvezlo nikomu se nic nestalo.

Příčina?::: asi týden před, sem stříkal bubny a při montáži z5 sem moc přitáhl ložiska, skoro týden to fungovalo a pak během chvilky konec

hlavně že se nikomu nic nestalo
Fabia Rs
Corsa C 1,3 CDTI + Chip -prodáno
moje felda
dj-si
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dj-si »

NOX: 1.4 8v má max. (podotýkám v techničáku) 155km/h
ŠILENÝCH 60PS >>>CorsaB C14NZ<<<
make some NOISE 132.3 db
Obrázek
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

jojo,my máme 155,>>GSi by těch 190km/h mít mohlo :wink:
brody
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brody »

Presne, jak pise Honz@. Jestli si predtim menil brzdy tak to mozna muze byt tim. Staci, abys to pri montazi zpet dotahl na jiny moment, nez doporucuje vyrobce a pruser je na svete. Treba to dotahujes, das to na urceny moment, zda se ti to malo, tak to radsi poradne dotahnes, ale tim uz tam vneses urcity predpeti, ktery je taky spatny. Je to kolikrat takhle horsi, nez kdybys to dotah min, nez je predepsano. Na to lidi casto nemysli. Pri takovyhle vecech je lepsi si opravdu poridit momentovy klic a nenechavat to delat u kluka z horni dolni, ktery to urcite trefi od oka. Kazdy sroubek na aute ma od vyrobce dany utahovaci moment na ktery je vsechno navrzene a kdyz se nedodrzi, tak pak muze dojit k tomuhle...nerikam, ze tohle musel byt ten pripad, ale je to docela pravdebodobne...
Corsa C 1.8 16V GSi
Obrázek
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

ložisko je sviňa, si to už nepamatuju,ale bejvalo to tak že se utáhlo a pak se povolilo tušim o půl otáčky,páč se jízdou ještě samo utáhne :wink:
(Ale to je ten systém z horní-dolní :lol: :lol: )
Momentovim klíčem je to sichr
drahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drahy »

Přesně jak říka Havli...dotáhnout a o půl otáčky povolit a zajistit závlačkou, běžnej postup v autoopravnách...navíc to ložisko je kuželový...a když je něco v nepořádku, tak ložiska rádi hučej, takže se to dá včas odhalit...
corsa B X12SZ C´MON
Odpovědět