Upadlo mi kolo na dálnici při 170km/h
Moderátoři: Lukkas, nezdvorak, Arci
- --blaster--
- Kontaktovat uživatele:
Upadlo mi kolo na dálnici při 170km/h
Jel jsem na D11 směrem kolín 51km. ,vezl jsem babičku ještě s jedním pánem... krásný povrh,všechno super... celou dobu jedu 160,170 krása..... a najednou jako by naraz od pravého zadního kola,jako když by praskla pneumatika a auto se začalo vlnit,okamžitě jsme zastavil a jdu se podívat na kolo,koukám z kola od pokličky se kouří a je vystřiknutý nějaký mazivo... taky vidím že kolo je vystrčený,jako bych měl podložku...zatlačím na něj trochu nohou a vidím jak se hýbe... volám odtahovku... přijede,naložime auto,jedeme,po chvíli musíme zastavit protože jsme to kolo málem ztratili.. zvedneme auto heverem a ja jsem fascinovan kdyz mi kolo spadne do ruky s otevřeným bubnem,vůbec to nepobírám a jen čumim.
Přiděláme ho lanama... a jedem do servisu.
Normálně si představte že mi prasklo hlavní ložisko který celý to kolo drží a já jsem měl z prdele kliku že když jsem jeli tak nevylítlo ven...stačilo by jet o pár metrů dál a bůh ví,jak by to dopadlo,co by se s náma stalo. Jak je možný,že takhle z ničeho nic mi může upadnout kolo ?celý den jsem z toho byl docela v šoku ! To jsem nedávno měnil celý brzdy a všechno bylo v pořádku! Můžu tomu věrit,můžu po opravě s tím zas jezdit rychle ? Tohle bych opravdu nečekal,že z ničeho nic... může takhle upadnout kolo ? Jak je to vůbec možný ? Cena odtahovky ? pět-tisíc! a to nevím co bude stát oprava . . .
Přiděláme ho lanama... a jedem do servisu.
Normálně si představte že mi prasklo hlavní ložisko který celý to kolo drží a já jsem měl z prdele kliku že když jsem jeli tak nevylítlo ven...stačilo by jet o pár metrů dál a bůh ví,jak by to dopadlo,co by se s náma stalo. Jak je možný,že takhle z ničeho nic mi může upadnout kolo ?celý den jsem z toho byl docela v šoku ! To jsem nedávno měnil celý brzdy a všechno bylo v pořádku! Můžu tomu věrit,můžu po opravě s tím zas jezdit rychle ? Tohle bych opravdu nečekal,že z ničeho nic... může takhle upadnout kolo ? Jak je to vůbec možný ? Cena odtahovky ? pět-tisíc! a to nevím co bude stát oprava . . .
Opel corsa B 1.6 16V GSI (C16XE) ---minulost--- (ale stále ji mám)
--- nyní Nissan Almera N16 ---
--- nyní Nissan Almera N16 ---
- Maro
- Kontaktovat uživatele:
- toxik-q
- Administrátoři
- Kontaktovat uživatele:
to si mel z
kliku
hlavne ze se nikomu nic nedstalo 

Opel Corsa 1.2i X12SZ
ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
- --blaster--
- Kontaktovat uživatele:
- Gringo_Joe
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Upadlo mi kolo na dálnici při 170km/h
babicka píše: To se dela, jezdit 160km/h kdyz povoleno je o 30 mene?
Corsa B 1.0 12V 1998
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
- --blaster--
- Kontaktovat uživatele:
- Gringo_Joe
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Mozna jsem divny a pokud ano, opravte me, ale neni nahodou maximalni rychlost v TP u Corsy 150tka? Ja tam myslim tohle mam a tak pokud jedu vice, tak prekracuju moznosti toho auta a muze se tam neco zes*at
Urcite nechci zakladat nejaky flame, ale to jak se --blaster-- divi mi prijde srovnatelne s tim, jak by se divil ridic kamionu, jaktoze ten most s nim spadl, kdyz byl jen o dve tuny tezsi nez ukazovala ta znacka.
Rozhodne stesti, klidne to mohlo skoncit tou igelitkou, tak chlape trochu bacha.. Kdyz neresis benga, tak res aspon RZtu;-)
Urcite nechci zakladat nejaky flame, ale to jak se --blaster-- divi mi prijde srovnatelne s tim, jak by se divil ridic kamionu, jaktoze ten most s nim spadl, kdyz byl jen o dve tuny tezsi nez ukazovala ta znacka.
Rozhodne stesti, klidne to mohlo skoncit tou igelitkou, tak chlape trochu bacha.. Kdyz neresis benga, tak res aspon RZtu;-)
Corsa B 1.0 12V 1998
- Honz@
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
něco podobnýho se mi stalo na feldě, ale bylo to mojí chybou. v rychlosti cca 90 se mi auto začalo vlnit, naštěstí sem to zastavil a v zrcátku sem viděl nějak nahnutý kolo. auto se odvezlo nikomu se nic nestalo.
Příčina?::: asi týden před, sem stříkal bubny a při montáži z5 sem moc přitáhl ložiska, skoro týden to fungovalo a pak během chvilky konec
hlavně že se nikomu nic nestalo
Příčina?::: asi týden před, sem stříkal bubny a při montáži z5 sem moc přitáhl ložiska, skoro týden to fungovalo a pak během chvilky konec
hlavně že se nikomu nic nestalo
- dj-si
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
- brody
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Presne, jak pise Honz@. Jestli si predtim menil brzdy tak to mozna muze byt tim. Staci, abys to pri montazi zpet dotahl na jiny moment, nez doporucuje vyrobce a pruser je na svete. Treba to dotahujes, das to na urceny moment, zda se ti to malo, tak to radsi poradne dotahnes, ale tim uz tam vneses urcity predpeti, ktery je taky spatny. Je to kolikrat takhle horsi, nez kdybys to dotah min, nez je predepsano. Na to lidi casto nemysli. Pri takovyhle vecech je lepsi si opravdu poridit momentovy klic a nenechavat to delat u kluka z horni dolni, ktery to urcite trefi od oka. Kazdy sroubek na aute ma od vyrobce dany utahovaci moment na ktery je vsechno navrzene a kdyz se nedodrzi, tak pak muze dojit k tomuhle...nerikam, ze tohle musel byt ten pripad, ale je to docela pravdebodobne...
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
- drahy
- Kontaktovat uživatele: