Přeji všem hezký klidný den,
prosím všechny klubáky o pomoc a radu.
Mám vůz corsa 1,5TD jsem s tímto vozem nadmíru spokojený, ale trošku se mi porouchal. Mám problémy s turbem tedy přesněji. Turbo pracuje naprosto v pořádku, ale prasklo mi kolínko od turba, kde se napojuje už na přední část výfukového systému. Již jednou jsem to měl svařované, ale nevydrželo to a není se to ulomilo přímo na šroubu, kde se právě připojuje výfuk k turbu. Prosím všechny o pomoc zda by nevěděli, kde se dá sehnat tento náhradní díl a pod jakým kodem či někdo z vás by neprodal TURBO, ale podmínka je jen v dobrém stavu. V Opel se tato součást dá určitě pořídit jen nevím kód náhradního dílu.
Mnohokrát děkuji za každou pomoc a radu.
S pozdravem Misterius
Turbo 1,5TD prosím o radu
-
- standa PE
- Kontaktovat uživatele:
cau preco to neriesis v prispevku ktory si uz davnejsie zacal?bolo by to prehladnejsie a dokonca mas tam aj fotky odomna,kde by si nam to mohol blizsie popisat co presne potrebujes
viewtopic.php?t=2916&highlight=
a vtedy si stym kolienkom nieco spravil?

viewtopic.php?t=2916&highlight=
a vtedy si stym kolienkom nieco spravil?
-
Jo, jo tehdá se mi to stalo tři dny než jsem měl jet na dovolenou do Chorvatska na Makarskou. Tehdá jsem nevěděl vůbec, že existuje corsa club a vůbec jsem nevěděl co s tím mám dělat. Jenom se mi nechtělo kupovat nové turbo. Tak jsem to vzal do vesnického servisu a oni se nabídli, že mi to zkusí hodit na svářečskou školu, kde by byla možnost, že to svaří. Tehdá se to podařilo já jsem si vůz vzal se servisu a za 8 hodin po vyzvednutí se frčelo. Ale tentokrát se to rozpadlo přímo u žroubů a myslím si, že to svařovat vůbec nemá cenu. Za prvé by to nejspíše nešlo a pokud by se to nějak podařilo tak by se tovyrvalo zase někde jinde. Teď to mám přidělané drátama a zítra to obalím průmyslovým alobalem a omotám to jemným pletivem a zdrátuji to abych mohl jezdit aspoň do práce.
Jinak auto je super hlavně ta spotřeba. Průměr i splným autem setočím kolem 4,5l a v zimě kolem 5,5 na dálku a ve městě to dělá v zime 6. Což je bezkonkurenční.
Jinak moc děkuji za tyto stránky a tehdejší plánky. Napsal jsem díky tomu přímo do Oplu a na náhradní díly autosen a ti mě poslali též obrázek z kterého je opravdu jasné, že to je ten díl co já potřebuji. Mě vždy šlo abych měl 100% jistotu nechtěl bych utratit 4000 za díly, které nepotřebuji. Moc a moc děkuji. Jinak je mi moc líto, že jsem nemohl dorazit na corsa club sras. Čauves