Bouchání u zadní nápravy

Témata týkající se podvozku, brzd, řízení a chlazení. Tato sekce zahrnuje i úpravy těchto částí vozidel.
I3elas
Kontaktovat uživatele:

Bouchání u zadní nápravy

Příspěvek od I3elas »

Zdravíčko chlapi, moj problém spočívá v zadní nápravě, nebo spíš u zadku kozenky...:) Jde o to, že jakmile projedu nějakou nerovnost, ze zadu se ozívaj zvuky kovu na kov.. myslel jsem, že tojsou už starý tlumiče.. ale nee.. tlumiče nový a vzadu to porád dělá.. dnes jsem naložil plnš auto... jako pět lidí:) a už to nedělalo jen při nerovnosti.. auto při rozjíždění, nízkých otáčkách drnčí jak zběsilé.. připadalo mi to, jako uvolněný výfuk který klepe ale výfuk to není.. sebemenší nerovnost, i kamínek na cestě přejetý vydá opět zvuk podobný bouchnutí dvou ocelových tyček o sebe... Nevíte náhodou co to može býť? napadaj mě už pak jen stabilizáttory pokud to má, pružiny (ty vypadaj ale vpoho) nebo... už ani nevím... Děkuju za každou radu:)
Opel Corsa 1,2i eco:) nekdy me to sere ale zas to tolik nezere:)
souky222

Příspěvek od souky222 »

mě takle bouchá koncák o nápravu
This is madness.
Madness?
No, this is Corsaaaaaa
I3elas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od I3elas »

koncák o nápravu:) koncák??:)
Svoby
Moderátor

Příspěvek od Svoby »

nebouchá ti třeba hever nebo klíč na kola pod rezervou?
I German Style !
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

čau.. je to fakt ten výfuk... klepe ti to 100% o zadní nápravu. Nic jiného to už nemuže bejt.
I3elas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od I3elas »

to Svoby: nene:) mel jsem aj vso venku, rezerva, klice, lano, lekarnu... proste vsechno z kufra ven...

to Maro: Ten vejfuk teda rikas jo.. :/ tak to potes.. a to jsem si ted chtel kupiti nejakou peknou koncovecku:) ale kdyz s nim zahejbu tak to moc nejde.. klasicky.. drzi tam normalne.. aspon myslim teda.. mam teda neco pod to prcnout? jako nejakou podlozku mezi napravu a ten vejfuk? jestli existuje teda neco, co odola te teplote:) nebo to dat servisfachmanovi at zacaruje a zpravi me to?:)
souky222

Příspěvek od souky222 »

mno teoreticky by mělo stačit povolit sponu a pořádně ho vyrovnat....mě se to ještě nepovedlo....dycky buď spoj koncáku a střeďáku mlátil o tu nápravu nebo tělo koncáku o karoserii nad ním
This is madness.
Madness?
No, this is Corsaaaaaa
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

Mě to ted taky dělá a ještě jsem se k tomu nedostal... ale není to mojí chybou, ale toho co to měl předemnou. Dal tam totiž nějaké nahovno silenbloky a prd drží..
ba_djjour
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ba_djjour »

mel by to byt vyfuk, mne to dela pri zatizeni nebo kdyz prejedu cez nerovnost. kup nove silentbloky nebo to upevnni silnym dratem. muze to bejt koncak nebo taky stredni dil.
Mici - Corsa B 1,2 16V
Lukkas
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukkas »

Belas >> ty máš vzadu sport pružiny nebo ne ? :roll:
Black Opel Corsa A 1.5D
>Moje Corsa<
I3elas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od I3elas »

neee:)zatim jsem v takove vyvojove fazi:) staci mi, kdyz to pekne pojede:) zadny zavody s tim nema smysl jezdit a na nase cesty nema smysl neco davat:) jsou tam origos, aspon myslim..
Jinac diky moc, zitra na to kuknu a zkusim co s tim bude nejlepci.. napisu´poznatky potom:)
valec

Příspěvek od valec »

Zdravím.Měl jsem taky podobný trable s výfukem a tím klepáním a nakonec to byl utrhnutý pajšl v posledním dílu výfuku.Nechtěl jsem tomu věřit ale bylo to tak.Nemusí to být tvůj případ,jen píšu co potrápilo mě.čau
DericCaster

Příspěvek od DericCaster »

Měl jsem stejný problém. Když bylo auto trochu težší tak něco za jízdy, vzadu, klepalo. To ťukal tlumič do kastle. Stačilo povolit sponu a trošičku ho pootočit. Od té doby je ticho.
Corsa B, 1995, X12SZ
Joe80

Příspěvek od Joe80 »

Ja som mal mozno podobny problem. Pri prejazde akejkolvek nerovnosti to zo zadu vydalo dost neprijemny zvuk. Vychadzalo to niekde z lavej strany. Pri kopnuti do zadneho laveho kolesa sa to tiez trochu prejavovalo. Po dlhom patrani (a nielen mojom ale aj znamy-automechanik sa v tom vrtal vyse hodiny, najprv si myslel ze je to uchytenie nadrze) sme nasli v ramene praveho zadneho kolesa kamen s priemerom cca 3cm! Ale bol tam fakt velmi dobre ukryty na nepristupnom mieste, takze az sparanim sa v ramene drotom sa nam ho podarilo odhalit a vybrat.
Corsa B 1,2 16V 48kW X12XE 1999
Rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rouchi »

hele urřitě to dělá vejfuk..
a poradim ti i co s tim... ten koncák jejakoby naraženej moc vzadu... mě to přesně dělá taky a i když mě to pěkně jebe, tak to už tak mam asi 4 měsíce... začalo mi to dělat když jsme opravovali vejfuk, tak mi to týpek nehctíc posunul prostě o kus víc dozadu no a je to v prdeli... takže prostě musíš zkusit třeba povolit spoj mezi středním dílem a tim koncovym a prostě ten koncák do toho středního zkus aspoň o centák víc narvat...
Corsa B, 1,0 12V 40kW X10XE, r.v. 2000
Teprve na ní začínám dělat, tak díky za rady
Odpovědět