Bouchání u zadní nápravy
-
- Kontaktovat uživatele:
Bouchání u zadní nápravy
Zdravíčko chlapi, moj problém spočívá v zadní nápravě, nebo spíš u zadku kozenky...
Jde o to, že jakmile projedu nějakou nerovnost, ze zadu se ozívaj zvuky kovu na kov.. myslel jsem, že tojsou už starý tlumiče.. ale nee.. tlumiče nový a vzadu to porád dělá.. dnes jsem naložil plnš auto... jako pět lidí:) a už to nedělalo jen při nerovnosti.. auto při rozjíždění, nízkých otáčkách drnčí jak zběsilé.. připadalo mi to, jako uvolněný výfuk který klepe ale výfuk to není.. sebemenší nerovnost, i kamínek na cestě přejetý vydá opět zvuk podobný bouchnutí dvou ocelových tyček o sebe... Nevíte náhodou co to može býť? napadaj mě už pak jen stabilizáttory pokud to má, pružiny (ty vypadaj ale vpoho) nebo... už ani nevím... Děkuju za každou radu:)

Opel Corsa 1,2i eco:) nekdy me to sere ale zas to tolik nezere:)
-
- Kontaktovat uživatele:
- Maro
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
to Svoby: nene:) mel jsem aj vso venku, rezerva, klice, lano, lekarnu... proste vsechno z kufra ven...
to Maro: Ten vejfuk teda rikas jo.. :/ tak to potes.. a to jsem si ted chtel kupiti nejakou peknou koncovecku:) ale kdyz s nim zahejbu tak to moc nejde.. klasicky.. drzi tam normalne.. aspon myslim teda.. mam teda neco pod to prcnout? jako nejakou podlozku mezi napravu a ten vejfuk? jestli existuje teda neco, co odola te teplote:) nebo to dat servisfachmanovi at zacaruje a zpravi me to?:)
to Maro: Ten vejfuk teda rikas jo.. :/ tak to potes.. a to jsem si ted chtel kupiti nejakou peknou koncovecku:) ale kdyz s nim zahejbu tak to moc nejde.. klasicky.. drzi tam normalne.. aspon myslim teda.. mam teda neco pod to prcnout? jako nejakou podlozku mezi napravu a ten vejfuk? jestli existuje teda neco, co odola te teplote:) nebo to dat servisfachmanovi at zacaruje a zpravi me to?:)
-
- Maro
- Kontaktovat uživatele:
- ba_djjour
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
- Lukkas
- Administrátoři
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
neee:)zatim jsem v takove vyvojove fazi:) staci mi, kdyz to pekne pojede:) zadny zavody s tim nema smysl jezdit a na nase cesty nema smysl neco davat:) jsou tam origos, aspon myslim..
Jinac diky moc, zitra na to kuknu a zkusim co s tim bude nejlepci.. napisu´poznatky potom:)
Jinac diky moc, zitra na to kuknu a zkusim co s tim bude nejlepci.. napisu´poznatky potom:)
-
-
Ja som mal mozno podobny problem. Pri prejazde akejkolvek nerovnosti to zo zadu vydalo dost neprijemny zvuk. Vychadzalo to niekde z lavej strany. Pri kopnuti do zadneho laveho kolesa sa to tiez trochu prejavovalo. Po dlhom patrani (a nielen mojom ale aj znamy-automechanik sa v tom vrtal vyse hodiny, najprv si myslel ze je to uchytenie nadrze) sme nasli v ramene praveho zadneho kolesa kamen s priemerom cca 3cm! Ale bol tam fakt velmi dobre ukryty na nepristupnom mieste, takze az sparanim sa v ramene drotom sa nam ho podarilo odhalit a vybrat.
Corsa B 1,2 16V 48kW X12XE 1999
- Rouchi
- Kontaktovat uživatele:
hele urřitě to dělá vejfuk..
a poradim ti i co s tim... ten koncák jejakoby naraženej moc vzadu... mě to přesně dělá taky a i když mě to pěkně jebe, tak to už tak mam asi 4 měsíce... začalo mi to dělat když jsme opravovali vejfuk, tak mi to týpek nehctíc posunul prostě o kus víc dozadu no a je to v prdeli... takže prostě musíš zkusit třeba povolit spoj mezi středním dílem a tim koncovym a prostě ten koncák do toho středního zkus aspoň o centák víc narvat...
a poradim ti i co s tim... ten koncák jejakoby naraženej moc vzadu... mě to přesně dělá taky a i když mě to pěkně jebe, tak to už tak mam asi 4 měsíce... začalo mi to dělat když jsme opravovali vejfuk, tak mi to týpek nehctíc posunul prostě o kus víc dozadu no a je to v prdeli... takže prostě musíš zkusit třeba povolit spoj mezi středním dílem a tim koncovym a prostě ten koncák do toho středního zkus aspoň o centák víc narvat...
Corsa B, 1,0 12V 40kW X10XE, r.v. 2000
Teprve na ní začínám dělat, tak díky za rady
Teprve na ní začínám dělat, tak díky za rady