jak zapojit panel od origo rádia na původní místo?

Pacienti přes muziku se konečně dočkali
Odpovědět
Siafu

jak zapojit panel od origo rádia na původní místo?

Příspěvek od Siafu »

Zdravim, mám takovej problém.

Při pokusu ( :D ) o demontáž origo rádia (blaupunkt SC 202) v corse b, se mi nejdřív podařilo odstranit ten přední plastovej panel, načež jsem zjistil, že takovej ten bílej plochej kabel, co to spojuje s rádiem, je neuvěřitelně krátkej a já netušim, jak vrátit panel na původní místo a přitom zapojit ten kabel :?

Máte s tím někdo nějaký zkušenosti? Hledal jsem tu všude možně, ale vypadá to, že jsem jedinej, komu se něco takovýho podařilo :D.
Jo a mimochodem to rádio mi stejně nejde vyndat, i když se snažil to dělat přesně podle návodů, co jsem tu našel (do těch čtyřech dírek jsem zarazil hřebíky a tahal jsem to ven vší silou...)

Předem díky za nějakou radu...
Gringo_Joe
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gringo_Joe »

Zdarec,
gratuluju k demontazi:-)
Pokud jsem te dobre pochopil, mas vyndany jen ten predni panel, zbytek radia furt uvnitr, takze zacneme vytazenim zbytku, pak to dame dohromady..
Pises o hrebikach, podle me je mas moc kratke, to radio je dlouhe skoro jako CD-Romka do kompu, pochybuju, ze mas tak dlouhe a tenke hrebiky.. Ja mel vyzkouseny obycejny hlinikovy drat (odizolovany), toho tam muzes vrazit kolik se vejde.. Ucel, proc se to tam strka je uvolnit zarazky v kovu, tudiz je treba je tam fakt strcit, kam az se vlezou. Pak tahej k sobe (opatrne a s citem, ale zaroven durazne a stale - tim myslim stale stejnou silou).. Me se osvedcilo tahat dvema (nebo trema) prstama vrazenyma v te dire na kazetu. Druhou rukou je dobre trosku viklat s temi draty. Idealne nejdrive povolit jednu stranu a pak druhou.
Zkus to a melo by ti to jit. Pak pridelame ten plastovy vrsek, to uz bude hracka..
Corsa B 1.0 12V 1998
Siafu

Příspěvek od Siafu »

jj přesně tak, rádio tam zůstalo a panel jsem z toho sundal...
a teď mi došlo, proč mi to rádio nešlo vyndat :D domníval jsem se totiž, že je potřeba ohnout jenom ty pacičky u těch děr a né že to musim zarazit až dozadu a tam něco uvolnit...
bohužel se na to budu moct kouknout až zejtra, jelikož nemám garáž a venku už je tma...
každopádně zatim díky za odpověď a až se mi to podaří vyndat, tak sem napíšu...
Gringo_Joe
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

me ten system docela s*al, takze jsem to nakonec vytahl a mam tam to radio "na volno"..
nasel jsem ty blbiny v supliku, plus to me dratene udelatko, tak treba ti to pomuze s predstavou jak to tam vevnitr je zarizene..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Corsa B 1.0 12V 1998
Siafu

Příspěvek od Siafu »

tak mi to nedalo a pustil jsem se do toho za světla pouliční lampy, což sice neni nic moc, ale něco vidět je...
každopádně ani po hodině nejsem schopnej to rádio dostat ven, proto se ptám, v jaký zhruba hloubce je ten systém, co to drží? jako jestli to je až na konci rádia nebo někde předtim? mě se totiž podařilo tim drátem párkrát dostat skrz rádio až pod palubku a tak vůbec nevim, v jaký zhruba hloubce to mám hledat...
no a nejde to třeba vyndat fakt hrubou silou za ceny poškození, těch paciček, co jsi mi sem fotil? :lol:
Fugy
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fugy »

nebylo by lepší odšroubovat ten šuplík co máš pod rádiem(popelník se zapalovačem) pak vytáhneš rádio líp a budeš tam mít i dost prostoru?
Opel Corsa B r.v.1999 1.0 12V>> http://forum.corsaclub.cz/viewtopic.php?t=3100 uvedena do nomálního provozu
Opel Corsa B r.v.2000 1.6 16V>> http://forum.corsaclub.cz/viewtopic.php?t=4716 pokračujeme
Siafu

Příspěvek od Siafu »

no takhle, já mám popelník už dávno pryč, ale pořád mi to tam drží ten systém, co tady fotil Gringo_Joe...
no jdu se s tim zase poprat, snad už to pude, když na to líp uvidim... no a taky doufám, že to tam nějakej vtipálek, co to měl přede mnou, nepřidělal ještě nějak jinak :D
Siafu

Příspěvek od Siafu »

no tak konečně se zadařilo a rádio mám venku :)
zrovna teď pracuju na přimontování toho plastovýho panelu zpátky na rádio, měl jsi pravdu, že tohle už bude hračka, stačilo sundat spodní plech z rádia a hned mám k tomu přístup...

každopádně teď mě ještě trápí dvě věci: montoval jsem rádio kvůli připojení subwooferu, a potřebuju se napojit na "výstupní konektor k rádiu" (jak píšou v návodu) kabel u subwooferu má označení REM... a pokud jsem to z toho anglickýho návodu dobře pochopil (českej byl dost strohej) tak se jedná o to, aby pokaždý když vypnu rádio, tak se vypnul i subwoofer a nevybíjel mi baterku a já nemusel někde vyvnitř dělat vypínač na kabelu od baterky...
odhadem bych řek, že se bude jednat o kabel (respektive připojení do rádia) označenej na prvnim obrázku, ale o rádiích nevim nic, tak se radši ptám... no a taky je k tomu připojení jenom jednolinkovej kabel a do rádia pude dvoulinka s plusem a mínusem, nebo ne? pokud ano, tak na kterej to mám připojit?

a ta druhá věc co mi vrtá hlavou, je to, jak mám zapojit "kabel se zvukem" do toho subwooferu, tam jsou buď dvě možnosti, po demontáži rádia jsem zjistil že to nebude mít připojení na ten červenej a bílej kulatej kabel na druhym obrázku (ani jsem to nepředpokládál) což je ta první možnost... a tak se z návodu dozvídám, že se má připojit dvoulinka vedoucí k reprákům do tý bílý obdélníkový věci na tom druhym obrázku, to že R+ je plusovej kabel od pravýho repráku, R- je mínusovej a "elka" jsou k levýmu, to je mi jasný, ale k čemu je tam ten prostědní označenej G, to už se nikde nedozvídám a jediný, co mě napadá, že by to bylo jakože "Ground", tim pádem to přiojit na kostru, ale to mi přijde nějaký divný, ale zase jinej kabel mi k reprákům nevede, tak nevim...

no a jako poslední obrázek nahrávám jenom tak pro zajímavost, jak vypadá, ten systém, co drží rádio vevnitř... jedná se totiž o stejnej systém, jako jsi mi sem fotil, akorát trochu jinak provedenej (né tak lehce demontovatelnej jako u tebe :D )
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Gringo_Joe
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

to co jsi zakrouzkoval je antena:-)
Corsa B 1.0 12V 1998
Siafu

Příspěvek od Siafu »

díky za schéma :) kámoš mi to zrovna pomáhá dešifrovat :D
dám vědět, až to poběží :)
Siafu

Příspěvek od Siafu »

no tak, že to prej nepoběží :( normálně, když to je zapojený, a já chci nastartovat, tak se to nastartuje, ale okamžitě mi to chcípne... když tomu pak přidávám trošku plynu, tak to běží, ale jakmile sundám nohu z plynu, tak to zas chcípne... zkoušel jsem i odpojit ten kabel, co k tomu jde z rádia a "řiká" tomu že se to má zapnout... a pořád to samý... když to odpojim, tak to s troškou plynu nastartuje a v klidu to běží na volnoběh... vůbec netušim, čim by to mohlo bejt, nevíte někdo pls v čem by mohla bejt chybka?
bumbik
Kontaktovat uživatele:

pls pls

Příspěvek od bumbik »

nevíte, jak vytáhnout autorádio z corsy B 1.0 rok výroby 2000 a jde o 3í válec ... já fakt nevím, jak to rádio vysunout, abych si ho mohl přepojit, aby mi udržel paměť i po vytažení klíčku zapalování je třeba přehodit 2 káblíky ale nevím, jak se k tomu dostat ... :-((( pls help
Brychta Stanislav

Re: pls pls

Příspěvek od Brychta Stanislav »

Vždyť je to tady výše popsané. Nevím, jaké tam máš radio, já mám CAR 200. Vyšroubovat 4 šroubečky imbus. klíčem z panelu, potom tam nacpat ty dráty (jak je popsáno výše) a táhnout radio ven. Ty 4 otvory pro drát jsou pod těmi otvory, pod těmi šroubky. A to přehození drátů přesně nevím, je potřeba se dostat za kastlík pro radio, je to tu na foru popsané.
Hodně zdaru. :)
stenly Corsa B 1.0 12v
Odpovědět