Rozpoznání problému lambda sondy

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
System

Rozpoznání problému lambda sondy

Příspěvek od System »

AHoj, omlouvam se pokud to tady už je, ale nikde jsem nenašel konkrétní téma
Muj problém je stejný jako u většiny lidí-občas kontrolka motoru, kolísající otáčky atd, bohužel nemam kde jít na diagnostiku. Ale mam podezření na lambdu-bohužel neni nejlevnější a já se chci zeptat, jak se pozná že je zralá na výměnu? vyžší spotřebu mam asi i díky vysypanýmu katku (ted budu měnit) ale nechci dál čekat a doufat že se mi to nevysype.Takže kdyby někdo věděl jak se pozná že je zničená, dejte prosím vědět.Díky Honza
i s malým autem jde zahrát velký divadlo
Matezzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matezzz »

No...já na A když sem měl blbou lambdu tak mi nechtěla startovat (někdy se jí to ale povedlo) a při volnoběhu ztrácela otáčky a chcípala (na světlech sem měl strach vyhodit rychlost).
System

Příspěvek od System »

otáčky ztrácim občas taky, mam pocit že kolem 90°C, jinak ne.
Občas chcípne za jízdy, občas se při startování rozbliká kontrolka motoru.
Myslel jsem že to je jen vlhkostí na kabelech, ale dělá to občas znova. Nevim jestli mam tu lambdu vyměnit nebo ne...stojí litr, nevim jak jí namontovat a nerad bych to dělal zbytečně...
Matezzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matezzz »

No...jakože nejsem automechanik tak nemůžu s jistotou říct že je to ono ale příznaky byly velmi podobné
System

Re: Rozpoznání problému lambda sondy

Příspěvek od System »

pro všechny kdo má tenhle problém bych chtěl napsat že mě (zatím) pomohla výměna palivovýho filtru. Jednou nenastartovala vůbec, ani roztáhnout na laně to nešlo...tak jsem ho vyměnil a od tý doby (2 měsíce) ani jednou kontrolka, ani jednou problém se startováním. A výměna filtru vyjde na 2 kila, takže směle do toho:)
Odpovědět