Rozvody>Corsa 1.2 16V

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
matix737

Rozvody>Corsa 1.2 16V

Příspěvek od matix737 »

zdar typci,potřeboval bych se zeptat na kolik vyjdou rozvody abych věděl s kolika počitat...předem dík za odpověď :)
vaneon
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vaneon »

na Cčko nebo Bčko ? jsi si jistej kilowatama ?
na 1.2 16v je řetěz takže to bude trošku dražší mno

1.2 na Cčku 55 kW
1.2 na Bčku 48 kW

na oboje by ale měly pasovat stejný díly ;-)
http://autokelly.cz/#PATH=3761801;97;14 ... ST=0|LNG=0|
Vaneon Opel Corsa B 1.0 12V 5dv. červená ...
matix737

Příspěvek od matix737 »

tak to bude asi béčko,jasně bude to tech 48kw to je v technickaku:)diky za info:)
Mickey

Aretace klikovky a polohy vaček X12XE

Příspěvek od Mickey »

Dobý den
Prosím o radu kde najdu na motoru(X12XE 1,2 16V 48Kw) nějaké rysky nebo značky,případně díry na aretační kolíky. Dá se obejít bez přípravků opel? Jak na to? Budu přítelkyni měnit komplet rozvodovou sadu,tak chci předem vědět do čeho jdu,na co se připravit. :D Opravuji převážně jiná auta než Opel,zkušenosti mám s řemenovými rozvody(koncern VW)

Všem předem děkuji, přeji hezký den
LH

Příspěvek od LH »

já si tyčkou otvorem v bloku (hned nad vanou v úrovni prvního válce) zaaretoval klikovku (první válec v horní úvrati), ale na těch ozubenejch kolech s řetězem jsem žádný značky neměl, tak jsem si prostě rýsovací jehlou nadělal značky a odpočítal články řetězu, než jsem to sundal, pak jsem to podle toho zase sestavil a odaretoval klikovku. Přípravek na aretaci kliky jsem neměl, tak jsem použíl kulatinu průměr 12mm, ta pasovala do otvoru v klice a v mistě průchodu do bloku (díra po odšroubování zátky) jsem tu kulatinu omotal izolepou, abych neponičil závit pro tu zátku...
Mickey

Příspěvek od Mickey »

LH píše:já si tyčkou otvorem v bloku (hned nad vanou v úrovni prvního válce) zaaretoval klikovku (první válec v horní úvrati), ale na těch ozubenejch kolech s řetězem jsem žádný značky neměl, tak jsem si prostě rýsovací jehlou nadělal značky a odpočítal články řetězu, než jsem to sundal, pak jsem to podle toho zase sestavil a odaretoval klikovku. Přípravek na aretaci kliky jsem neměl, tak jsem použíl kulatinu průměr 12mm, ta pasovala do otvoru v klice a v mistě průchodu do bloku (díra po odšroubování zátky) jsem tu kulatinu omotal izolepou, abych neponičil závit pro tu zátku...
OK super,díky za radu! Jen se ještě zeptám,jestli jsi dával těsnění nová. Případně jaká mám objednat.(jde mi podle obr. z bočního pohledu o těsnění která jsou jakoby uvnitř v trojůhelníku který tvoří dvě vačky a klika) Tzn.pod jakým názvem je objednat- Je to těsnění vodní pumpy a ...? Celkem to hoří páč se blíží pátek...
SimsonCZ

Re: Rozvody>Corsa 1.2 16V

Příspěvek od SimsonCZ »

Přispěji svou čerstvou ifnormací, dnes jsem rozvody měnil.
Opel Corsa B 99, 1.2 16v 48kW. Rozvody jsou řetězem, vodní pumpa zvlášť poháněna spolu s altíkem ŘEMENEM.
Rozvodová sada FEBI(řetěž, lišty, napíník) 3200, těsnění u rozvodů cca 600, vodní pumpa 1520(ale pozor, Starline), olejový filtr za cca 150 Korun. Práce v (levném) servisu 1000 Kč.

Společně s tím šlo teda i gufero kliky a novej olej...

Sakum prdum mě to i s benzínem na cesty vyšlo něco málo přes 7 tisíc...
matix737

Re: Rozvody>Corsa 1.2 16V

Příspěvek od matix737 »

no to je pekny zatim je neslysim tak se do toho zatim poustet radci nebudu. az zacnou zvonit tak me nic jinyho nezbyde no
Odpovědět