Vynechává motor, cukání
Moderátor: Arci
-
Vynechává motor, cukání
Zdravím, mám takový dotaz. Moc autům nerozumím. Ale máme starou Corsu, rok výroby 2000, je to benzin. Začalo to tak, že hned po nastartování se nedalo jet, ale muselo se chvíli počkat. Občas to cukalo i za jízdy. Vyměnil se EGR ventil za nový, ale poté se to o moc nezlepšilo. Nyní nejen, že musím po nastartování vyčkat několik minut, ale ještě musím párkrát pořádně poškádlit plynový pedál. No a za jízdy taky žádná sláva. Po delší jízdě se to do kopce (i mírného) začne zpomalovat a když člověk přidává, tak vůbec auto nezabírá.. a stále se to zhoršuje. Už ani nemohu jezdit. Po dálnici mi to do kopce zpomalilo až na 50 km/h. Také začnou vycházet divné zvuky, takové klapání. Po nastartování je také dost cítit benzin a nepravidelně to "bafá". Čtu tady různé názory, také to může být kombinace více problémů, tak prosím poraďte, co si o tom myslíte. Děkuju.
- schleza
Re: Vynechává motor, cukání
a kontroloval si svíčky?
-
já bych začal:
- svíčky, palivový filtr
- diagnostika
-váha vzduchu+ čidlo teploty chladicí kapalyny
-palivové čerpadlo
- svíčky, palivový filtr
- diagnostika
-váha vzduchu+ čidlo teploty chladicí kapalyny
-palivové čerpadlo
-
Měl jsem také tento problém, vše nové, svíčky, filtry atd.. Po nastartování jsem musel počkat, jinak Corsa zdechla, kolem 2000 ot/min škubala, po přidaní plynu také. Dnes jsem to vyřešil, Proměřil jsem odpor kabelu ke svíčkám a přišel jsem na to že když s tím kabelem zahýbu tak se ručička nějak pohne. Vyměnil jsem kabely a je to OK. Pořád se mi to nezdálo, tak jsem vyčistil škrtíci klapku, snížil otáčky a dal do zakladního nastavení, auto předtím mělo problém jet 100km/h teď jsem s tím jel 160 km/h.
-
- Kontaktovat uživatele:
mě to taky do kopce házelo do nouzáku a rozsvítila se diagnostika - problém byl váha vzduchu - házelo to chybový kód P0130 problém s lambdasondou ale po její výměně žádná změna, pak jsem se na fóru dočetl, že to je váha, vyměnil jsem váhu vzduchu a do kopce na rovině všude no problém a místo max 100 mi to jede 150 i víc ... problém byl váha - ale může to dělat zapalovací cívka ... ale možností je kopa ...
-
mám ty samé problémy ale vše co se tu píše mám prý v pořádku (podle servisu). ale občas se ozývá zvuk ze vstřikování jako zvuk turba a zjistil jsem že jak je táhlo plynu tak ta hřídelka s pružinkou co vede do vstřikování tak saje ,to jsem zjistil až potom co jsem tam nastříkal vodu pak to začalo prskat a začal chcípat motor.víte někdo jak to opravit jestli je tam nějaké těsnění nebo co.
corsaB 1.2 97 33kw
jo a čas od času když jedu po dálnici tak to škubne jako kdyby se tam něco přepínalo ,během 15km to udělá 3-4 krát
corsaB 1.2 97 33kw
jo a čas od času když jedu po dálnici tak to škubne jako kdyby se tam něco přepínalo ,během 15km to udělá 3-4 krát
-
- Kontaktovat uživatele:
nechci se moc plést, možností je víc, ale máš stopro váhu vzduchu v háji! protože mi to dělalo totéž a podle diagnostiky v servise váha OK a přesto byla v háji, vyměnil jsem ji a problémy přestaly a to vynechávání na dálnici mi dělalo taky a zjistil jsem, že to byly zkorodované kontakty na krokáči (volnoběžný regulační ventil - krokový volnoběžný motorek) vyčistil jsem je smirkem a prostříkal contactolem a od té doby už to vynechávání na dálnici skončilo, podle servisáka to bylo proto, že to vynechávání bylo, že tím špatným kontaktem se uzavřela škrtící klapka, po vyčištění už to neškube klapka je stále otevřená, jak má být! ale pokud ti to škube za studena vynechává a po určité době to jede prakticky OK, tak stopro váha vzduchu, já na to přišel až po skoro 2 letech ježdění, kdy už ta váha byla tak špatná, že dokonce i diagnostika už na to přišla, ale 2 roky to dělala váha a až po 2 letech se rozsvítila kontrolka diagnostiky ...
ale váhu jedině originál Bosch, jinak změnu nepoznáš ...

-
no mě to dělá jen za tepla asi nad 17 stupňů v zimě o tom vůbec nevím ale ty kontakty jdu hned vyzkoušet
-
tak jsem ty kontakty rozebral očistil a nastříkal a když už, tak jsem udělal všechny co jsem našel a že jich nebylo málo no a výsledek nic.je to stejné.
ta váha vzduchu se nadá vyčistit?
ta váha vzduchu se nadá vyčistit?
- crazy009
Zdravím, měl jsem stejný problem. Cukání při prvních 200m, rožínání oranžové kontrolky, občasné cukání při rozjíždění. Dnes jsem koupil váhu vzduchu BOSCH a vyresetoval ŘJ. Zatím se zdá vše ok. Plynový pedál je citlivější, kontrolka se nerožla a plyn se dá sešlápnout k podlaze, což se předtím nedalo, protože nastalo cukání.
Takže děkují za rady ...
Takže děkují za rady ...

Corsa B Viva 1.0 12V
-
Měli jsme podobný problém, slabý výkon, byla to váha vzduchu. Před tím zase špatně startovala, občas na křižovatce chcípla, bylo to čidlo kliky. V podstatě to může být cokoliv. 

-
Zdravím. mám hodně podobný problém. auto škube je v celku jedno zda do kopce či po rovince a jakou mám zařazenou rychlost, ztrácí sílu i přesto, že mám sešláplý plyn na plno - ztrácím rychlost, po sešlápnutí a vyšlápnutí spojky motor začne zabírat, ale nesmím se moc dostat přes 2 tisíce otáček...
všem zučastněným děkuji (corsa b 1997, 1.0)
všem zučastněným děkuji (corsa b 1997, 1.0)