Otacky Corsa B 96 1.2 33kW

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
mark.long

Otacky Corsa B 96 1.2 33kW

Příspěvek od mark.long »

Zdravim,

mam uz dlouhodobejsi problem s otackama, ktery bych rad uz resil....jedna se o to ze kdyz za volnobehu slapnu po plynu, tak odezva plynu se mi nezda...proste sundam nohu z plynu a docela dlouho trva nez ty otacky spadnou zase k volnobeznym.....otackomer na pristrojovce nemam, ale i tak si myslim ze to neni v poradku...

co by jste poradili? Dneska jsem daval novy vzduchac Champion, uvazuju jestli by to nemohlo byt svickama...nekdo mi rikal ze to muze byt lambdou...co myslite? Diky moc;)
skoren6
Kontaktovat uživatele:

Re: Otacky Corsa B 96 1.2 33kW

Příspěvek od skoren6 »

zdar,taky bych rad vedel cim to je,dela se mi to same a svickama to neni menil sem...

Gooder: V případě, že odpovídáš na příspěvek nad tebou je citace zbytečná.
Opel corsa b 1998 1.2
schleza

Příspěvek od schleza »

i já se přidávám, mám otáčkoměr takže můžu napsat že otáčky opravdu pomalu padají na 1200 ot/min a po té už padají rychle, občas se mi stává že při přeřazování, když sešlápnu spojku a otáčky mám nižší jak tech 1200, tak to okamžitě vylítne nahoru. Někde jsem se dočetl že by to mohl být krokový motorek volnoběžných otáček ale je to nepotvrzená informace
mark.long

Příspěvek od mark.long »

jo tak ja taky vymenil svicky a temi to taky neni. Mozna uz bude nacase vymenit palivovy filtr, na kterem mam najeto nejakych 40tis. ale to vim ze nepomuze, delalo mi to uz i predtim.....
shanti

Příspěvek od shanti »

Podle mě, úplně běžná věc u Opelu .
C 1,0 12V
hondzik1

Příspěvek od hondzik1 »

To bych také rád vyřešil...
Mám Corsičku cca 2 měsíce a nemůžu si ji vynachválit.. Až na to, že při zahřátí motoru se mi zvýší otáčky na cca 1200 ?? (nemám otáčkoměr)
Svíce nový, filtry, kabely, vše vyčištěný a zkontrolovaný... A pořád nevím...
A hlavně nedělá to pokaždé... Jen "podle nálady" .. A další příznak je, že při jízdě a sundání nohy z plynu se nedostaví brždění motorem, nýbrž to jede stále stějně a po přibrždění auto "cukne" a začne brzdit motorem..
visna

Příspěvek od visna »

Chlapi prosim vas poradte mi cislo/typ olejoveho filtra a sviecok do corsy B 1,2 33kw r.v.98, hladam to uz hodinu ale nic konkretne som nenasiel. Dakujem vsetkym za ochotu.
Odpovědět