Fráňova jednadvojka

1993-2004

Moderátoři: pdk88, jamal.jefries, Gooder, Bobek

Odpovědět
Fráňa

Fráňova jednadvojka

Příspěvek od Fráňa »

Tak náš příběh začal v den, kdy mi má slečna přes svého známého ukázala inzerát, kde kdosi prodával jednadvojku Corsu s dvoulitrem C20xe pod kapotou, což mi přišlo jako celkem zábavné a tak jsem se jel na ní podívat, na obrázcích vypadala zachovale a celkem pěkně,ovšem realita byla někde trochu jinde, nicméně pořád se mi ta myšlenka dvoulitra v Corse zamlouvala a tak jsem jí koupil. Určitě jí tady na fóru znáte :
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Fráňa

Re: Fráňova jednadvojka

Příspěvek od Fráňa »

Na první pohled celkem dobrý, ale jen na ten pohled a z dálky... :D Nicméně po první jízdě a mém rozčarování z absolutně nefunkčního podvozku, hučících ložisek,chybějícímu stabilizátoru,přehřívajícímu se motoru,šílený elektrice, neřadící převodovce a zatuhlým třmenům jsem měl sto chutí se toho zbavit a to jsem zdaleka netušil co mě ještě bude čekat,ale nakonec se ve mě něco změnilo, já vzal do ruky ráčnu, potom flexu, COčko atd. a začal vlastně od nuly z totálního vraku dělat ono zábavné autíčko,které jsem od začátku chtěl :) Ovšem začátek byla opravdu síla... :( Všimněte si té sahary... To je tažná sahara daná před chladič,opravdu se pak nelze divit,že se to chlapcům přehřejvalo... Jenže podobnejch nesmyslů tam bylo bohužel daleko,daleko víc :(
Naposledy upravil(a) Fráňa dne 29 kvě 2013, 00:15, celkem upraveno 2 x.
Fráňa

Příspěvek od Fráňa »

Opravdu jsem něco takovýho nečekal ani ve zlým snu... Těch pár fotek je jen zlomek toho co všechno se objevilo po odstrojení :(
Naposledy upravil(a) Fráňa dne 04 lis 2012, 22:32, celkem upraveno 1 x.
Fráňa

Příspěvek od Fráňa »

Když už to vypadalo, že už to lepší díky absolutně shnilý kastli ani nemůže být, zjistil jsem, že může... Poté, co jsem se rozhodl, předělat chladící okruh, který byl taky excelentně vyřešen, objevil jsem, v chladící kapalině hromadu oleje, takže motor ven a rovnou na generálku, hlava totiž byla doslova zdrápaná, takže žádný těsnění by ty rejpance nepobralo, prasklej blok zapatlanej epoxidem a motor byl chycenej na klice, takže opět paráda :D
Gooder

Příspěvek od Gooder »

Ahoj, vítám Tě tu.

Páni, to koukám :shock: Na fotkách vypadala opravdu parádně, ale tohle bych nečekal, že když už si někdo dal práci tam dát C20XE, tak nedal do pořádku kastli, ba ani ten motor. Každopádně přeju hodně štěstí :wink:
Po silnicích se pohybuje pár řidičů a spousta držitelů řidičského oprávnění
Prosím -> Obrázek
Fráňa

Příspěvek od Fráňa »

Tak a zatímco motor ležel v brusírně, věnovali jsme se dál nekonečnému vyvařování kastle...
Kevin

Příspěvek od Kevin »

Zdravim... Jj známe a moc dobře :mrgreen:
Ale opravdu sem nečekal že bude až v takovymhle stavu :hmmm:
Moje Esmeralda neni slepá...
Fráňa

Příspěvek od Fráňa »

Bohužel jsem si taky myslel, že si s tím dal někdo práci, ale nedal, bylo to tam nabastlený nehorázným způsobem, ale já se nedám a složíme z toho krásnou Corsičku za kterou se nebudu muset nikde stydět, už jsme začali dělat i na interíéru :D
Fráňa

Příspěvek od Fráňa »

A jen tak pro zasmání ani jedno kolo neměla rovný, všechny jsou jak osmičky, nechápu, jak s tím mohli vůbec jezdit, fakt MAZEC :D Ale co mě směšný nepřišlo ani trochu byly přední nosníky vyrobený z montážní pěny... Ano z montážní pěny, to už jsem neudejchal...
Fošna

Příspěvek od Fošna »

tahle corsa tu není poprvé :) viewtopic.php?f=9&t=6181&start=75
Jen je škoda, že to předchozí majitel neudělal pořádně... ale koukám, že ty si s tím poradíš. Tak hodně štěstí :wink:
Corsa A 12NC (43PS)--- EX
Corsa B X14SZ (60PS)--- EX
Astra F X17DTL (65PS)--- EX
Zafira A Y20DTH (100PS)
Gooder

Příspěvek od Gooder »

Ještě mě tak napadlo, jak to má řešené brzdy? Vpředu to má určitě jiné brzdy, přijdou mi celkem velké, ale z Calibry nejsou, když tam jsou 14", ne? A vzadu taky kotouče? :)
Prosím -> Obrázek
Korrpi

Příspěvek od Korrpi »

256mm brzdy z cali jsou uplně dostačující :whistle: a přes ně 14" nacpe uplně v pohodě :jj_good: sam jezdim zimu na 14"
Kdyby to náhodou vypadalo že rejpu,tak to tak je:)

Obrázek Spotřeba SEAT TOLEDO AHF 81 kW / 110 HP
Gooder

Příspěvek od Gooder »

Aha, tak to budou stejné brzdy, jako má Astra GSi. Já si to spletl s Calibrou turbo, ta má 284mm :wink:
Prosím -> Obrázek
petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petanek192 »

Bude corsa s koulema ? Barva ? Jinak sem si take prosel takovym peklem
Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska

Saab 2,3Turbo AERO 250ps audio HARMAN KARDON 8)
Fráňa

Příspěvek od Fráňa »

Pření brzdy jsou z Calibry a v pohodě se vejdou do 14" kol,ale moc tone brzdí, půjdou tam z Calibry turbo. Barvu ještě nevím,nejdřív mě čeká hromada kytování a toho kytu budu potřebovat opravdu hodně :D
Odpovědět