Alternátor

Témata týkající se řídící jednotky, elektroniky, čidel a veškeré kabeláže
suby
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Alternátor

Příspěvek od suby »

Flai napsal
PříspěvekZaslal: 23. srpen 2007 10:56

Jak je to s vykonem alternatoru u Corsičky C -1.2 75koniku Question Je to celkem vybavenějši verze okynka v elektro a dalkovy central -mimo klima a mlhovky ,ktere bych nevyužil a ani jsem na nich netrval.Ale hlavně to ma elektricky posilovač řizeni .A o tom jsem slyšel a četl že je to žralok alternatoru Exclamation Corsy pravě na něj stunou.Nevite nahodou jaky ma vykon-nebo da se sehnat nějaky manual o elektroinstalaci k danemu autu Question Question Jaky je vykon alternatoru ,spotřeba toho elektrickeho posilovače a tak.... Question Dik.

EDIT: Přesunuto z Jak na to do Technika. Suby

Já ti jen povím, že s velkou pravděpodobností budeš mít 55Am altík.
Oprava jsem se spletl, měl jsem na mysli Ampéry
Naposledy upravil(a) suby dne 25 říj 2007, 19:42, celkem upraveno 3 x.
Corsa C 1.2i
Flai
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flai »

No to je nic moc,ještě když se k tomu přidalo to celodeni sviceni tak ten altik bude brzy K.O. Skusim se ještě někde porozhlidnout.
MiniMike
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiniMike »

proc by mel byt altik KO? Altik slouzi k dobijeni baterky a rekneme, ze zivotnost neni nijak omezena....

A urcite u Oplu nejsou blbci a neni ten altik poddimenzovanej, aby nestihal dobijet baterii.
Nastartuj auto, vem si do ruky zkousecku a zjisti kolik je baterka dobijena...

Jinak trosku nevim co vlastne shanis, nebo chces slyset :-D

Suby: a nepletes si to nahodou s baterkou? ;-)
suby
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od suby »

Nomožná se trochu pletu,ale to že tam jsou Am - ne.Já mamv autě 100Am a je na kaši. :cry:
Corsa C 1.2i
MiniMike
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiniMike »

suby: mohl by si prosimte vysvetlil na kasi? ;-) neber to jako rejpani, ale celkem me to zajima :-)
suby
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od suby »

Na kaši: Tanto pojemje soužívá u nás na severu čech a znamená to jako že je rozbytý, poškozený, na sra*ky atd. :D
Corsa C 1.2i
MiniMike
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiniMike »

tak pojem na kasi znam :-)
ja to spis myslel tak, jak si poznal, ze je na kasi? ze nedobiji, ze dobiji malo, atd atd ;-)
pepex
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepex »

Může mít ampér kolik chce...Každý auto je vzhledem k výbavě osazený altíkem,kterej to musí stíhat.Záleží jestli někdo ještě krmí zesilovač,repro a ty woofery,či co?U altíku jak řikál MiniMike,je skoro nesmrtelnost,až na uhlíky kroužky a ložiska.Ložiska se musí časem vyměnit.Já mám na autě cca120000 a už taky "sviští"ložisko.Takže budu vyměňovat a dám vám vědět,kdyžtak i foto.Ale až tak za 14 dní.Ješte se připomenu.
25DT
suby
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od suby »

Mini>>> Vypadá to, že mi odešla ložiska. A jak jsem to poznal? Dělá mi nehoráznej rámus, něco v něm rezonuje. A přestává to až kolem 2000 otáček.
Corsa C 1.2i
Flai
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flai »

Sorry,špatně jsem to formuloval.Jde mi předevšim o to jakou baterku by to sneslo.Ja tam mam 55 Bosh a zda se mi to pravě moc.A o tom že by ten alternator nestihal taky moc nevěřim.Elektricke posilovače jsou všechny žraloci energie......
MiniMike
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiniMike »

suby: diky to sem chtel slyset :-D

Flai: jak sem psal vyse, urcite u oplu nejsou idioti a baterka a altik je na toto dostacujici ;-) kdyz obyc opel baterka a obyc altik vydrzi hrat cca 5 hodin v kuse, tak to urcite vydrzi a dokaze bez problemu nabit baterku pri jizde ;-)

a tobe se zda 55AMh baterka moc? ted si trosku protirecis :-) baterku mas silnou a altik slabej? :-)

chtelo by si to ujasnit pojmy :-) ale 55AMh baterka si myslim je takovej slusnej a dostacujici stred a altik je tam dany takovy, ze by dokazal nabit i treba 70AMh baterii....
Corsar

Re: Alternátor

Příspěvek od Corsar »

Flai píše:Jak je to s vykonem alternatoru u Corsičky C -1.2 75koniku :?: Je to celkem vybavenějši verze okynka v elektro a dalkovy central -mimo klima a mlhovky ,ktere bych nevyužil a ani jsem na nich netrval.Ale hlavně to ma elektricky posilovač řizeni
Okna v elektrice ti alternátor nepřetíží a baterku ti taky nevybijou. Jo, leda že by sis s nima hrál s vypnutým motorem. :) Dálkový centrál si taky nic moc navíc nevezme. Elektrický posilovač altík zatíží pořádně, ale o tom snad konstruktéři v Opelu věděli, takže ti tam určitě nedali poddimenzovaný, jak píše MiniMike.

Já mám sice hydraulickej posilovač, ale zase mám klímu. Jezdím krátké trasy a baterka zatím neprotestovala ani v zimě (ikdyž poslední zima prakticky nebyla). :wink:
Corsa B, X14XE (66 kW)
Honza

Alternator 1.7D

Příspěvek od Honza »

Ahoj, mam spatny alternator a zrejmne je to na vymenu, chtel bych se zeptat, jestli nevite, ze by se dal pouzit alternator s jineho oplu, aby se mi rozsirily moznosti ho sehnat. diky za jakoukoliv radu
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc »

myslím že tam jde i z astry f a nebo z kadeta diesela
opel corsa opc rieger edition
opel performance center
Honza

Příspěvek od Honza »

je spatne statorove vinuti, tak resim jestli vymenit, nebo zkusit sehnat starsi alternator
Odpovědět