Simsonův modrej kundolap :)

1993-2004

Moderátoři: pdk88, jamal.jefries, Gooder, Bobek

SimsonCZ

Simsonův modrej kundolap :)

Příspěvek od SimsonCZ »

3 měsíce po koupi jsem se rozhodl, že se s vámi podělím o komplet vše, co se s Corsou dělo, děje, nebo dít bude...

Jde o B Corsu 1.2. 16V(48kW), r.v.99, naj.127 000. Koupena za 43 tis.

Zkraje jsem investoval do zimnich gum, pak mi rupla zadni pruzina a ja zjistil, ze uz jsem to koupil s prasklejma obema, takze jsem si zajel na vrakac a za 800 měl obě. Měnil jsem zadní ložisko, brzo budu dělat druhý.

Přidrhávala mi brzda, to je vyřešeno. Dalším problémem je, že auto při zhruba 1800ot. škubne, už jsem to tu psal, dosud jsem to nevyřešil - brzo budu měnit palivovej filtr.

Auto na pár místech kvete, budu to muset brousit.

Do budoucna chci dělat audio v pořadí přední komp., zadní koax, zesilovač beden, subwoofer+zesilovač. Nalepím modrou poloprůhlednou folii na přední sklo, černé na zadek. Pak někdy možná filtr a výfuk, litá kola a dál uvidíme(měl jsem toho v hlavě víc, teď mě to jen nenapadá).

Pokud vás napadne, co dál, pište :)
PS.:Nepište, ať sloupu tu samolepku baby on board, nebo si pořídím 4.poklici stejnou - vím o tom, jen jsem líný prase :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
romoli
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romoli »

pekny, se mě libi ta barva :)
Každej šermíř na hovno, když nepřátel nerovno.
SimsonCZ

Příspěvek od SimsonCZ »

mě taky :) A kdyby nekvetla, líbila by se mi ještě víc :)
romoli
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romoli »

mě ta ma kraska taky kvete ale zase kdo se muže pochlubit že ma ekologicke auto že? :D kvete jedna radost....no dobrá z corzaru asi všichni :D
souky222

Příspěvek od souky222 »

ha zase jedna Ardenská modrá..........ja to furt říkám ta je nejhezčí(mám tu samou barvu)
This is madness.
Madness?
No, this is Corsaaaaaa
SimsonCZ

Příspěvek od SimsonCZ »

Sakra lidi, já čekal, jak se do mě hned pustíte a vy mi tu chválíte barvu? :)
Je supr, v inzerátu mi hned padla do oka tím lakem, tak jsem pro ní jel 100km do Liberce a až na pár kravin se to vyplatilo.

Ale raďte, raďte, co se ještě dá zlepšit...
Fošna

Příspěvek od Fošna »

Ten přední nárazník s mlhovkama je pěknej 8) Ale ten tahokov sundej... dneska už neletí :lol: Radši si kup masku bez znaku :wink: Snížit, pěkný kola, světýlka a bude to čupr kára :wink: :lol:
Corsa A 12NC (43PS)--- EX
Corsa B X14SZ (60PS)--- EX
Astra F X17DTL (65PS)--- EX
Zafira A Y20DTH (100PS)
SimsonCZ

Příspěvek od SimsonCZ »

Nene, tahokov musí bejt, já jsem na to zatíženej :)
Snížení je na programu, ale to je hudba daleký budoucnosti...
O světlech taky přemýšlím.
Smithy
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Smithy »

Tak taky jsem pro kralikarnu at jde do pryc, barva pekna to je jasny. Jako prvni nez neco menit udelej neco s tou rzi, mas to docela fest.
ex Blitz C'Mon B

ex Bimmer E46 Coupe

now Cinquecento 0,9T
Fošna

Příspěvek od Fošna »

Tak ten tahokov stříkni aspoň do černý :lol: Takhle to vypadá hrozně :lol:
Corsa A 12NC (43PS)--- EX
Corsa B X14SZ (60PS)--- EX
Astra F X17DTL (65PS)--- EX
Zafira A Y20DTH (100PS)
romoli
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romoli »

tyjo ten naraznik s mlhovkama je fakt peknej sem netušil že se takej dělal ted sem kupoval novej a po face s připravou na mlhovky neměli ubec...škoda fakt peknej. A klarikarnu klidne nech někomu se libi ale do černe by to chtělo
SimsonCZ

Re: Simsonův modrej kundolap :)

Příspěvek od SimsonCZ »

Tak po víc než roce se zase hlásím. Někdy v té době po posledním příspěvku jsem odmaturoval, nová práce, k tomu VŠ... zkrátka nebyl čas. A to jak na psaní sem, tak hlavně na auto. Corsa jezdila tak, jak je tady na fotkách, celou dobu. Na jaře se sama přihlásila o pozornost, tak jsem jí vyměnil rozvody, vodní pumpu, palivovej filtr, olejovej filtr, olej a klíňák. Stále svítí diagnostika(nepozoruji rozdíl oproti nesvítícímu stavu) a teď i airbag, přestože se s níma nic nedělalo.

Mou pozornost si Corsa vysloužila až před pár dny, když jsem jí koupil nové poklice. Jak jsem jí tak viděl, řekl jsem si, že by jí slušela litá kola, tak je druhý den měla. Bazarové 14ky za 1600 i s obutím - vzadu nějakej Continental, vepředu Michelin. Oboje 175/60. Musím říct, že je to s tím lepší, než na předchozích 165/65 R13 a kdyby jejich předchozí majitel uměl parkovat k chodníku, byly by i pěkný...
V autě jsou slušná komponentní repra od Autoteku, na platu koax od té samé značky. V kufru pak tuba Pioneer a nějakej německej zesík pochybné značky - kupováno od známého, pro změnu z Tigry :)
Mám tu seznam dílů a úprav asi za 10 tisíc, pomalu se do toho teď dám - po vejplatě udělám první objednávku, v níž bude hlavní položkou přední čirá optika(klasická, žádný angely), zadní bude zatmavena. Pojedu se pak podívat na CarWars, takže v Týnci bude někde(daleko od ostatních) zaparkovaná, v tu dobu už snad se světlama.
Na fórku jsem si tu sehnal pěknej lauf, do srazu by tam snad taky měl bejt. Plánů je dost, financí, času a zručnosti málo. Každopoádně něco s ní teď udělám...

Tady zatím fotka novejch kol, lepší fotky s novejma dílama snad už brzo...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SimsonCZ

Příspěvek od SimsonCZ »

Tak kola, která jsem zde zmiňoval, jsem pomocí písku na nádobí, kartáčku na zuby a vapky docela slušně oživil, zbytek už bude na někom, kdo je dokonale rozleští - to v zimě, až bude na plecháčcích.
Na autě je nová maska z tahokovu, tentokrát černý a s menšími oky, celkově vypadá líp. Dnes mi přišla nová čirá optika z www.shop-tuning.cz, za 1490 korun HODNĚ muziky, sluší jí. Původní idea byly stroboskopy do optiky, nakonec to ale vyhrála kombinace modrých predator panýlků v masce a maják za okno - k ničemu, ale strašně se mi to líbí :) Světla mi ale bohužel dorazila chvilku před odjezdem na šichtu, takže jsem je tam stačil jen hodit, na připojení naklápění nezbyl čas, takže přes víkend to bude jezdit trochu provizorně(stejně jezdím na noční a z noční za světla) a naklápět se budou až v pondělí...
4kanál v kufru už je konečně kloudně zapojenej(tedy využity všechny 4 kanály :) ) a se zvukem jsem spokojenej.
Pořád jsem se nezkontaktoval s týpkem, co mi měl navařit koncák, takže ten pořád odpočívá v garáži - už se toho nemůžu dočkat, ale nemám kolem sebe nikoho, kdo by měl COčko...
V nejbližší době jsou v plánu 2 úpravy, po kterých budu s vizuální stránkou auta opravdu spokojený - definitivní skoncování s rzí na haupně a dveřích a potom zafóliování zadku - nepůjdu úplně do tmy, couvám s průhledem skrz pátý dveře, ale vizuálně to tomu určitě prospěje...

Jestli ráno nebude lejt, cestou domů to někde zaparkuju a něco nafotím, na noční to sem pak nasdílím...
Smithy
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Smithy »

Ta kapota je podle me KO, mas to stejne jak ja a lakyrnik rikal, ze uz nema cenu to zachranovat. Spodky dveri v poho, to pujde
ex Blitz C'Mon B

ex Bimmer E46 Coupe

now Cinquecento 0,9T
souky222

Příspěvek od souky222 »

já včera taky zjistil že k všem novejm dveřím přibyla ještě kapota a levej blatník, teď ještě sehnat nějakýho dárce k transplantaci
This is madness.
Madness?
No, this is Corsaaaaaa
Odpovědět