AGR>Zaslepení ventilu

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
Paluš
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Paluš »

Nechci ti kazit chuť do práce, ale čištění váhy vzduchu nepřináší valný efekt .... z praxe vím, že to moc nepomůže ... snad jen na chvilu, ale pak se problém brzo objeví znovu ... navíc hrozí poškození.
Nic měně zkusit to můžeš ...
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Presne tak to by kazdy delal, a hlavne tam jde o tu ECU a cidlo v te vaze vzduchu a to delaji mylsim jen u Bosche ty repase ael stejne nova je nova a ty repasy nejsou levne
Je to sice dál, ale o to horší cesta :-)
Obrázek
KAWAS

Příspěvek od KAWAS »

Tak jsem to dneska rozdělal a máte pravdu,na ty váze ani nic čistit nejde,navíc to kontaktní místo je schované v plast.komůrce... Ale zase,váha byla naprosto čistá,to samé i klapka...!!!
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Jo tady jde halvne o to cidlo ktere uz to ma zasebou a fakt to nema cenu s tim nic delat bud repase (coz mi prijde jen prechodna zalezitost) nebo uplne nova coz je jistota 8)
Obrázek
KAWAS

Příspěvek od KAWAS »

Ale kdyby odešlo čidlo tak to buď najde diagnostika nebo se rosvítí na přístrojovce to hnusný světílko.. :roll:
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Agr ventili byvaji dobre jen to neco zapricini, no nechal bych zkouknout motor a veschny casti a ne jen diagnostikou (univerzalni diagnostiky nejsou halvne moc presne aspon zkusenosti s opel motory) Jinak veci jako agr ventil vahy vzduchu pouzite nidky nebrat ale tak uvidis.

Jinak dovolim si ot: Agr ventil by se mel postarat o nepravidelny zatah motoru ve strednim spektru otacek, coz se muze obcas pocitove zamenit s vahou vzduchu ale jelikoz u motoru X12SZ vaha vzduchu neni je to lehci , jiank zkoukni skrtici klapku a podobne casti treba jen staci vycistit a prostriknout cisticim sprejem vstriky. Jinak by me zajimalo jak nekdo pozna ze to je agr ventil na diagnostice se ti nezobrazi jedine kdyz se rozebre. No hodne zdraru
Obrázek
Jack

Příspěvek od Jack »

No já jsem na diagnostice byl a tam mi právě řekli že jeto agr ventyl.Že stim maj motory od oplu docela problémi.Čistili ho a pomohlo to tak na měsíc.Když nastartuju a odevřu haupnu tak je slišet z toho ventylu jakoby zvonění tak já nevim :?:
Opel Corsa 1,2eco 33kw-Hlavně že to jede
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Tak to nevim, nikdy jsme neslysle ze by tohle agr ventil delal ale je to kus od kusu proto jezdim do opelu oni vezmu ten ksu o kterym si mysli ze to dela a vymeniho a kdyz to neni on tak tam zas vrati ten puvodni a hleda se jina pricina 8) to mylsim ze je velmi rozumne jednani
Obrázek
opel1.0
Kontaktovat uživatele:

vadny agv ventil

Příspěvek od opel1.0 »

viete mi poradit ako odstavit agv ventil pocul som ze to ide danim odporu namiesto agv cievky ale problem mam tam 6 drotov a neviem ktory je znich na cievku agvcka mate viekto stym skusenost motor je 1.0 12vecko

EDIT: Přesunuto do správného vlákna. Používej fci HLEDAT.Suby
Jano

EGR ventil

Příspěvek od Jano »

Caute, neviete niekto co je to EGR ventil? Vraj to pusta vyfukove plyny spat do sania. Ked je to vadne, zvysi sa spotreba a znizi vykon. Na tejto stranke je to spomenute: http://moje.auto.cz/Rampa89/ko-r-za.html
Dakujem.

EDIT: Spojeno. Používej funkci HLEDAT. Suby
Opel Corsa B 1.0 12V '98
Jano

Příspěvek od Jano »

Aha sorky. Nevedel som ze tu uz taka tema je. :idea:
Precital som si vsetky porispevky. Je to zaujimave Vidim ze su na to rozne nazory. Mne kontrolka nesvieti, len sa mi nejako zvysila spotreba. A ma slaby tah(hlavne asi tak do nejakych 2000otacok.) Ked dupnem na plyntak mu to chvylu trva kym sa rozbehne. Ma spomalenu reakciu.
Precital som si tuto temu po siestu stranu. Rozhodol som sa vymontovat ten EGR ventil. Bohuzial to ze vodu treba vypustit je az na siedmej strane :roll: . Alebo som si to skor nevsimo. Vytieklo mi asi tak pol litra. Kedze je uz tma, tak to budem robit inokedy. Staci zastrcit hadicu spat a ist? Alebo musim urobit nejake odvzdusnenie ci co? Prosim poradte.
Opel Corsa B 1.0 12V '98
Jano

Příspěvek od Jano »

A bude stacit ked dolejem vodu z vodovodu? Potom neskor by som dolial koncentrat, Ide mi o to, ci tam moze ist voda z vodovodu.
Opel Corsa B 1.0 12V '98
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

Já bych tam dal radši destilku abys tam neměl vodní kámen :D
Dub.-

Příspěvek od Dub.- »

Lidičky co musím vypustit pro vyčištění AGRka? Chladící kapalinu a toť vše? =)
Opel Corsa B 1.2i X12SZ
stovi

Příspěvek od stovi »

Dub.- píše:Lidičky co musím vypustit pro vyčištění AGRka? Chladící kapalinu a toť vše? =)
jen chladící kapalinu...nejlepší ho hned zaslepit
Odpovědět