Odstranění rzi

O všem a všech Corsách.

Moderátoři: Lukkas, nezdvorak, Arci

Dannyq
Kontaktovat uživatele:

Odstranění rzi

Příspěvek od Dannyq »

Zdravím všechny příznivce i majitele těchto skvělých aut.Mám Corsu B,r.v.99 a loni se objevil problém-koroze poté,co jsem sundal zadní lemy a také na spodku předních i zadních dveří.Chtěl bych se touto cestou zeptat,co vše si mám koupit a jak nejlépe rez odstanit a zamezit jejímu opětovnému výskytu.Chci si to opravit sám.Díky všem.Dannyq.
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Ahoj taky te tu vsichni zdravime, odstraneni rzi a na dlouho jejimu zamezit jejimu navratu : dane misto peclive vybrousit, pokud neni durch zrezle pak je lepsi dany dil yvyriznout nebo vymenit a dat novy, co se tyka treba na lemech nebo zadnich vrat , je dobre misto peclive vybrousit kvalitne zakitovat nebo zavarit, pak vybrousit do hladka a nastrikat, jinak treba na podvozek se pouzivaji takove veci na vystrikani dutin nebo i cele podlahy je to taky gumoasfalt a to by melo zamezit korozi, ovsem tyhle procedury toho strikani a osetrovani podvozkuje dobre pravidlene treba pred zimou 8) ale zas corsa neni tak nachylna treba jao kadett tak tam treba obrok 8)
Je to sice dál, ale o to horší cesta :-)
Obrázek
Dannyq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dannyq »

No ona je to spíš jen povrchová rez,takže kitování není třeba.A co nějaké přípravky?Slyšel jsem,že to chce něčím ,,natřít" a pak na to dvě vrstvy,přičemž ta druhá je základní barva a na tu stříknout konečnou barvu-tj.v mém případě modrou metlu.Jsem začátečník,tak se ptám.D.
Dannyq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dannyq »

Poradí tedy někdo co s tím?
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Ta rez se vzdy musi obrousit s tim proste nic nenadelas, pak se to musi osetrit a az pak konecny lak 8)
Je to sice dál, ale o to horší cesta :-)
Obrázek
Dannyq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dannyq »

Je mi to jasný.Ale jakými prostředky to obroušené místo rzi ošetřit?Chápu,že už to nebude jako z výroby,ale nechci to třeba jen obrousit a dát na to základovku nebo Hammerite :D Mám to auto jako člena rodiny,takže tolik šetři nechci.Díky.
pepex
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepex »

odpověď je jednoduchá,natřít antikorozní barvou :wink: :!:
ale předtím pořádně obrousit na čerstvý plech..
25DT
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc »

po obroušení na plech musí to být uplne do cista a pak použít odrezovač na to pak zakladavku a stříknout do barvy a až vse bude uplne suche rozlkeštit leštičkou a nikdo nic nepozná sam jsem to delal na nekterych místech
opel corsa opc rieger edition
opel performance center
Dannyq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dannyq »

Dobře.A je jedno,jakej odrezovač nebo máte někdo nějakej konkrétní typ?No a základovku nějakou přímo na auta?Sprej v tý barvě mám,ale když jsem tam dal základovku,tak se mi to tak nějak jako celý svráštělo a bylo nutný to dát zase pryč... :roll:
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc »

tak když to stříkneš zakladovkou je treba to jemny smirkem pod voidou obrousit do hladka a pak na to original barvu
opel corsa opc rieger edition
opel performance center
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Super rady,tohle jsem potřeboval>>Zadní vrata na čtyřech místech :wink:
toxik-q
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toxik-q »

chystam se na malou udrzbu :oops: a chci se zeptat jakej odrezovac pouzit na karoserii? :roll:
rad bych take udelal celej spodek mazlika ale nevim jak na to co se starym naterem? koukal sem ze nekde to trosku kvete ale je to jen na par mistech a tak pro klid duse bych to vzal rad cele :roll:
Paolo
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paolo »

Asi takhle Toxiku, na rez platí asi jenom totální vybroušení až na lesklej plech, neznam nějakej super odstraňovač rzi nebo nějakej jinej odrezovač, jakmile jednou něco začne kvést, chce to pořádně vybrousit, vyvařit a důkladně ošetřit základem a pak barvou... možná se pletu ale používal jsem na různé věci odrezovač a i moji známí , ale pokaď to nevybrousily, vždy se tam na tom samém místě po čase udělala kvetoucí kytka,... a k tomu odstranění starého nátěru- ... prodávají nějakou sračičku, kterou to natřeš a barva ti pujde od kovu jako po másle, mají to skoro ve všech prodejnách s barvama a ředidlama... a nebo za 2 ,, mužeš to vzít plamenem a sleze ti taky všechno, teda ten plamen bych volil na ploše kde nemusíš dávat pozor abys nic neožehl,, podvozek atd... snad ti to pomuže.. jo a zaklad vem antikorozní, ten se dá,... :wink:
Ford 2.0i DOHC EFI
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

přesně jak řiká Paolo.. a až budeš vybrušovat tak bys to měl vzít skutečně úplně všechno resp. čim víc tim líp ptž ti ta koroze zůstane v pórech -> flexův rotační likvidátor a jedém 8) s plamenem zkušenost nemám, ale moc bych s nim nepobíhal u nádrže :D :D
Corsa A GSi C20XE "Orangeer"
Corsa A C20XE "Terrorschlumpf"
neu: Corsa C GSi Z18XE
ex: Corsa B combi X14XE "Bublina"
toxik-q
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toxik-q »

dikes kluci za rady :wink: ten plamen no nevim radsi to riskovat nebudu :lol: vim ze to bude pakarna ale kdyz uz jsem se odhodlal :roll: rad bych to udelal nacisto bez pretirani :roll: ale nedokazu si predstavit jak to bude trvat dlouho :lol: a asi to bude pekna pakarna :oops:
delal to uz nekdo?
Odpovědět