Změna podsvícení>Palubovka,topení,budíky ,TID

Sekce šílenců,díky nímž se starej Adam Opel obrací v hrobě !!!

Moderátoři: Arci, Svoby, Vtomas

Odpovědět
Hosak

Příspěvek od Hosak »

Nazdar, stal som sa stastnym majitelom oplu corsa c ale trocha mi tam vadi to orandzove podsvietenie. Citam citam a vsade navody iba na B tak by som sa chcel opitat ake diodky na c a v com sa lisi postup. Vopred dakujem za odpoved.
Corsa C Z13 DT

[url=http://]Tigra A X14 XE[/url]

Obrázek

Life is not fair, get used to it.
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Tak na Céčko je to tady,podsvícení tacha a TID :wink:
styxxy
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od styxxy »

mam otazecku kdyz mam budiky po faceliftu s otackomerem a chci je podsvitit modre a vymenim ty 3 zarovicky za 3diodi s TID patoco podsviti to dobre nebo mam natahnou normalni diody diky
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Lepší je natáhnout ty diody s odporama,svítí to líp :wink: Já mám diody s paticí,s rovnou špičkou (lepší rozptyl) ale nahoře to svítí mín :roll: jinak je to ale docela gut a je to nejrychlejší řešení,vyměnit 3 diody.
ale když to uděláš jako Adiss,komplet TID,tacho a topení tak to nemá chybu :wink:
Adiss
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adiss »

ustavičným rozebíráním TIDU sem si ho asi zčubil.. jak tam soou ty šráky.. tak se mi odlepily od tišťáku... takže mi TID bude jen svitit ale nic neukazovat.. budíky jsem zatim nedělal takže si mužu chvalit jen topení :oops:
Opel Corsa 1.5TD JOY
Obrázek
Obrázek
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Ale to topení se povedlo, zase :wink:
styxxy
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od styxxy »

havli: ja uz mam stredovej podsvetlenej takze pohoda jen ma ted spatnej kontakt takze budu pridelavat a pridavat diody... a co se tech budiku tyce tak ja mel bez otackomeru to znamena ze ciferniky byli zplechu nasvetleny sezhora takze to moc nesvitily ted mam s otackomerem nasvetleni zespodu tudis je za potrebi mene diod... ja pouzivam diody v prumeru 10mm rozptylky svitej fakt supr takze si myslim ze by 4stacily nato to podsvitit a kdyz zapojim 4 kusy nepotrebuji odpor
styxxy
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od styxxy »

chci se zeptat sindava se rucicka na otackomeru stejne jako na rychlomeru...?? nejde mi sundat rucicka na tom otackomeru a na rychlomeru to slo
STITCH

Příspěvek od STITCH »

Hola!
Jsem tady nový člen,takže vás zdravím a měl bych dotázek.
O víkendu jsem pořídil od kamaráda Corsu A -hlavně pro moji přítelku ať se naučí jezdit. Ale zrovna se s ní chci trochu vyhrát-ona teda už pěkně poladěná je(Corsa),ale chce to dotáhnout ještě nějaké detaily do konce! :)
Proto bych potřeboval vědět co koupit za diody nebo žárovky do přístrojovky a do palubovky. Chtěl bych vše řešit do modra,protože auto je celé modré.
Přístrojovka svítí hrozně slabě zeleně a ovladače ventilátoru,topení... vůbec! :(
Díky za rady!
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Vítám tě. Řešení je v tomhle topicu,bud vyměnit origo diody (žárovky) za barevný,ty koupíš v tuning-krámě,nebo to udělat jako kluci.Opel1.0 nebo Adiss,tomaj moc pěkný,ale je to větší piplačka ,no. Chce to trochu rozumět elektronice,pájku a koupit diody co se letujou.Určitě ti někdo z nich poradí. S rozebráním plastovejch částí interieru poraděj kluci co maj Ačko :wink:
--blaster--
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od --blaster-- »

Dneska jsem se snazil vyndat hlavni budiky a neslo to,byli pripojeny dratem na rychlost,ktery je strasne kratky a bojim se ze kdyz to nejakym zpusobem odpojim,ze uz se mi to nepodari zapojit,a hlavne ja kdyz jedu tak mi ty budiky drncaj podle toho jak jedu rychle,nevim co s tim :-(
Nejste nekdo z prahy? ze bych prijel,a spolecne by jsme se na to podivali ?
Opel corsa B 1.6 16V GSI (C16XE) ---minulost--- (ale stále ji mám)
--- nyní Nissan Almera N16 ---
zubr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zubr »

taky jsem to dělal Obrázek
tygříka jsem už utlumil nesvítí už tak moc jak tady
rvalo to do očí
Obrázek
Pomalu,ale jistě :D:D
ba_djjour
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ba_djjour »

Uz som si rozobral pristrojovku, a zistil som ze je pred faceliftom.
Tak som si zmenil podsvietenie za povodne ziarovky, a svieti to sice na zlto ako na traktore, ale aspon vidim! Doteraz som mal dve modre LED a s nimi nebolo vidno nic. Kupil som biele LED rozptylove, ale ani to nebolo ono, tak som sa nastval a hodil tam parkovacky.

Mam ale problem s pristrojovkou. nesvieti mi vyhrievanie okna, popolnik, ani lava cast ovladacov. Urval som si nozicky na TID ked som chcel vymenit modru diodu, ktora mi tiez odisla, tak som si ich chcel prilepit, no a to som dal dole uz aj teda ovladace, a neslo mi dat dole ten ovladac uplne napravo! sakra.

Fakt sa bojim ist na to hrubou silou aby som si neposkodil vetranie, lebo je tam asi lanko tak sa bojim. Robi to tiez niekomu problem dat dole?
Mici - Corsa B 1,2 16V
ba_djjour
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ba_djjour »

vie niekto poradit?
Mici - Corsa B 1,2 16V
Bartus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bartus »

Zdravím, koupil jsem corsu a nesvítí mi ovládače topení, výstražný trjuhelník a displej s časem však svítí. Může to být spálenou pojistkou? Prohlížel jsem všechny a žádná nevypadá že by byla spálená, nebo to spíš odešly žárovky v podsvícení?
Odpovědět