AGR>Zaslepení ventilu

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
KAWAS

Příspěvek od KAWAS »

Mam to co Ty,1.2 16V ECOTEC r.v.99... Vím že jsi sem dával obrázek,ale jak mám obkreslit rozměry..? :idea: .. A ještě jsem se chtěl zeptat,ta jedna díra v té záslepce tam musí být..?
KAWAS

Příspěvek od KAWAS »

jezisekx píše:panove tento AGR ventil je od ktereho roku ja mam 93 najdu ho tam nebo ne? diky za odpoved
Na první stránce tohodle tématu je obrázek toho ventilu,tak se mrkni jestli je i na Tvém motoru...
KAWAS

Příspěvek od KAWAS »

PARDON,na druhý stránce.. :lol: :roll:
pepex
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepex »

Velbloud píše:jo to znám.. ne vždy se vše povede.. ;o)) paluš si to právě taky dělal sám a říkal že v pohodě ;o)
čau velbloude,z cěhos tu záslepku vytvořil,asi to budu řešit stejně...1.0 nějak při tý kontrolce pomalu reaguje..
pepex
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepex »

Tak sem si tu přečet tu problematiku s EGR.A ptám se,kam jdou ty plyny,když jim zaslepíme cesty?A dál ten ventil teda bude stále zavřenej?A co ta voda cotam koluje ta bud echladit tu záslepku?A co signál od EGR do jednotky?Dík za odpověď.Aco tam máte kdo za gsi paket?Chci takyx10xe.Pepex
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Paluš
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Paluš »

KAWAS píše:Mam to co Ty,1.2 16V ECOTEC r.v.99... Vím že jsi sem dával obrázek,ale jak mám obkreslit rozměry..? :idea: .. A ještě jsem se chtěl zeptat,ta jedna díra v té záslepce tam musí být..?
Jak zjistíš rozměry ... no obkresliš si AGR na výkres, ten přesně vystřihni a pak už to okreslíš na duralový plech např. 1.5mm silný a vyrobíš ručně :wink:
Už si přesně nevzpominám, ale díra tam musí být .. myslím že tam v tom místě chodí nten ventil ....
Paluš
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Paluš »

pepex píše:Tak sem si tu přečet tu problematiku s EGR.A ptám se,kam jdou ty plyny,když jim zaslepíme cesty?A dál ten ventil teda bude stále zavřenej?A co ta voda cotam koluje ta bud echladit tu záslepku?A co signál od EGR do jednotky?Dík za odpověď.Aco tam máte kdo za gsi paket?Chci takyx10xe.Pepex
Nikam ty plyny nejdou :wink: ... vznikne slepá díra v hlavě, která nevadí.
Ventil bude stale fungovat ... musí kvůli řídící jednotce.
Proste bude otvírat a zavírat, ale výfukové plyny přes něj nepůjdou.
S vodou si nelam hlavu. Udělej prostě to tak, jak to vidíš na obrázku a na 100% ti to bude fungovat a už se ti nestane, že zasereš váhu vzduchu ... máš od ní navždy klid .. :wink:
Scheni

Příspěvek od Scheni »

Je na tomto motoru ARG/EGR ventil ?Je to C12NZ
Není, ne ? Mají to jenom ECOTECy ?

Díky
Scheni
CORSA 1,2 rv.97-33kW + HONDA CBR 900RR Fireblade
KAWAS

Příspěvek od KAWAS »

Paluš píše:
KAWAS píše:Mam to co Ty,1.2 16V ECOTEC r.v.99... Vím že jsi sem dával obrázek,ale jak mám obkreslit rozměry..? :idea: .. A ještě jsem se chtěl zeptat,ta jedna díra v té záslepce tam musí být..?
Jak zjistíš rozměry ... no obkresliš si AGR na výkres, ten přesně vystřihni a pak už to okreslíš na duralový plech např. 1.5mm silný a vyrobíš ručně :wink:
Už si přesně nevzpominám, ale díra tam musí být .. myslím že tam v tom místě chodí nten ventil ....
Jasná páka,ale musím ho nejdřív rozebrat a obkreslit,myslel jsem že už budu mít nachystanou záslepku a rovnou ji tam prdnu.. :lol:
Paluš
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Paluš »

KAWAS:
Tak oprava ... ta díra na tom plechu není kvůli ventilu, ale kvůli vodě :wink:
Jinak jsem zaslepovával o víkendu jednu CORSU C 1.0 12V a je tam ůplně stejný AGR ventil jako u CORSY B 1.2 16V.
Naposledy upravil(a) Paluš dne 11 črc 2007, 22:49, celkem upraveno 1 x.
KAWAS

Příspěvek od KAWAS »

Jo,už vím že kvuli vodě,při rozebrání jsem to zjistil... Už mám hotovo...
jezisekx

Příspěvek od jezisekx »

tak dnes jsem se dival a nemam tam ventil
Scheni

Příspěvek od Scheni »

Chlapi, tady borec vyrabi zaslepku za 300,-

http://autobazar.avizo.cz/online/autodo ... bidka.html

Ale jenom jsem ho nasel v inzeratech, nevim o koho jde.

8)
CORSA 1,2 rv.97-33kW + HONDA CBR 900RR Fireblade
archell

AGR ventil

Příspěvek od archell »

zdravim vsechny, myslite ze AGR ventil ma vliv i na spotrebu benzinu kdyz je zaneseny? vim ze ma vliv na otáčky a může docházet ke chcípnuti motor. Ale ta spotřeba?

... stačí použít tlačítko hledat nahoře v menu... agr se tu probíralo již mnohokrát... proto prosím přispívat do aktuálních témat... Bloud

EDIT: Příspěvek přesunut do správného vlákna. Suby
-Jakub-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Jakub- »

kluci mohl by sem někdo nahodit fotku záslepky na 1,0 12V... prosím.
Kontrolka už svítí dost často, motor nedrží otáčky a má najeto 69tis.km
Mamka odjela na týdení dovolenou tak nechám udělat rozvody protože je tou už katastrofa a při jedné práci dal záslepku... jen bych potřeboval tu fotku jak návod... dík
1,0 12V
Odpovědět