Pívas píše:Na zadní nápravě je uložení pro lanko, který je vyrobený ze silonu.Bohužel není zapouzdřený a tak se za chvíli vyplaví mazání.Tomhle míste se třepí lanko a pak zustane "VISET"to lanko stojí asi 400 kc u oplu
no nic no, tak stary lanko sem v patek odpojil a vyhodil... ale novy mi došlo až dneska, takže o weekendu pude tam ... jinak není to zas tak těžký to vyměnit ...
Kalda: Tiez som mal ten isty problem. Mne to len znamy premazal(to lanko) a teraz sa v pohode vracia. Ale ten zvuk pri brzdeni robili podla mna oblozenia. My sme vymenili aj tie.
A mimochodom ide ti ta brzda OK? Nenapisal li vysledok
jen dodavam foto rucni brzdy, tedy jeji ulozeni, presne tam, kde to rezne,
upravuju přispěvek o další obrázek.podle mne by to plastovy nesmysl mělo být čistý a nenamazaný,protože to mazivo na sebe lepí špínu a ta vydře to lanko.pak se stane to, že lanko nevrací zpět a pakny zustanou zablokované.
dále je na foto vidět zajištění bowdenu na taliři.ta segrovka praská,je možno ji nahradit jinou, viz foto.
Naposledy upravil(a) tony dne 04 srp 2011, 15:54, celkem upraveno 9 x.
Takovejhle system rucni brzdy vymysli snad jen poradne pako.. Ja se nestacil divit kdyz jsem to menil. Sestelovat to tak aby ruka ruku na STK kryla asi nejde
zdravím! taky mám trabl s ručkou... ale asi něco jiného, než tady řešíte. Ručka mi brzdí, ale nezasekne se do zubu (aby brzdila, tak ji musím prostě držet nahoře). Uvolňovací knoflík je taky pořád zasunut. Určo se taky uvolnilo nějaké lanko, ale brzdící to nebude. Kde by teda mohl být problém a jak by se dal vyřešit?
hrdý vlastník vozítka Opel CORSA B 1.0 12v jménem Jednohupka
dnes jsem neuspěšně opravil zadní brzdy. respektive jsem vyměnil lanovody, vyčistil a rozběhal pakny, samostavy a paky rušní brzdy. ale nepodařilo se mi odvzdušnit systém, jelikož jsem nepovolil odvzdušnováky. pul dne jsem sháněl nějaký jiný klíč, než co mám doma. bohužel. šestihranné očko č 7 jsem nesehnal. koupil jsem nové odvzdušnováky, a ty jsou na klíč č. 8.
bohudík auto brzdí dobře, ale co teď?