Pívas píše:Na zadní nápravě je uložení pro lanko, který je vyrobený ze silonu.Bohužel není zapouzdřený a tak se za chvíli vyplaví mazání.Tomhle míste se třepí lanko a pak zustane "VISET"to lanko stojí asi 400 kc u oplu
Ruční brzda
- Pívas
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Ruční brzda
Jaké nářadí budu potřebovat na utáhnutí ručky a kde se to utahuje díky za radu
Edit:Přesunuto do podobného vlákna.Havli.
Edit:Přesunuto do podobného vlákna.Havli.
1.0 r.v. 1997 najeto 99tisíc
- Jano
-
- Kontaktovat uživatele:
-
rucka
jen dodavam foto rucni brzdy, tedy jeji ulozeni, presne tam, kde to rezne,
upravuju přispěvek o další obrázek.podle mne by to plastovy nesmysl mělo být čistý a nenamazaný,protože to mazivo na sebe lepí špínu a ta vydře to lanko.pak se stane to, že lanko nevrací zpět a pakny zustanou zablokované.
dále je na foto vidět zajištění bowdenu na taliři.ta segrovka praská,je možno ji nahradit jinou, viz foto.
upravuju přispěvek o další obrázek.podle mne by to plastovy nesmysl mělo být čistý a nenamazaný,protože to mazivo na sebe lepí špínu a ta vydře to lanko.pak se stane to, že lanko nevrací zpět a pakny zustanou zablokované.
dále je na foto vidět zajištění bowdenu na taliři.ta segrovka praská,je možno ji nahradit jinou, viz foto.
Naposledy upravil(a) tony dne 04 srp 2011, 15:54, celkem upraveno 9 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
zdravím! taky mám trabl s ručkou... ale asi něco jiného, než tady řešíte. Ručka mi brzdí, ale nezasekne se do zubu (aby brzdila, tak ji musím prostě držet nahoře). Uvolňovací knoflík je taky pořád zasunut. Určo se taky uvolnilo nějaké lanko, ale brzdící to nebude. Kde by teda mohl být problém a jak by se dal vyřešit?
hrdý vlastník vozítka Opel CORSA B 1.0 12v jménem Jednohupka
-
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
-
Re: Ruční brzda
dnes jsem neuspěšně opravil zadní brzdy. respektive jsem vyměnil lanovody, vyčistil a rozběhal pakny, samostavy a paky rušní brzdy. ale nepodařilo se mi odvzdušnit systém, jelikož jsem nepovolil odvzdušnováky. pul dne jsem sháněl nějaký jiný klíč, než co mám doma. bohužel. šestihranné očko č 7 jsem nesehnal. koupil jsem nové odvzdušnováky, a ty jsou na klíč č. 8.
bohudík auto brzdí dobře, ale co teď?
bohudík auto brzdí dobře, ale co teď?
- jamal.jefries
Re: Ruční brzda
skus to golasadou a jestli ti to nepude tak vem stranovej klíč trochu ten odvzdušňovák utáhni a pak až povol
Corsa B 1.4 8v
Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction